Vanoers.nlAgroSectorrapport Boomkwekerij najaar 2021

Sectorrapport Boomkwekerij najaar 2021 

Sectorrapport boomkwekerij

Van Oers Agro presenteert de sectorupdate ‘Boomkwekerij‘ over het najaar van 2021. Hierin geven we de ontwikkelingen in de sector aan, opgetekend op basis van de omzet- en exportontwikkeling,  de arbeidskosten, en de grondstoffenindex. Ook wordt de EBITDA in beeld gebracht en spreken we onze verwachtingen uit over het komende seizoen. Daarnaast wordt gekeken naar de investerings- en ontwikkelingscapaciteit van de sector.

Bevindingen

Theunis Mulders, directeur van Van Oers Agro, licht de belangrijkste bevindingen toe: “De boomkwekerijsector zet een stap verder in de ontwikkelingscyclus. Het afgelopen najaar was goed, maar heeft wel gezorgd voor een lichte omzetdaling. Een forse stijging in de omzet is daarentegen nog wel zichtbaar bij de telers van stammen en struiken. De goede jaren in de sector hebben gezorgd voor extra investeringen en uitbreidingen. Daarbij is te zien dat het aantal bedrijven voor het eerst in jaren is toegenomen.”

Verwachtingen voorjaar 2022

De verwachtingen voor het voorjaar zijn goed: “Op de meeste bedrijven is meer leverbaar product aanwezig. Het afleverseizoen kan daardoor bij goede weersomstandigheden lang worden voortgezet. Uitdagingen blijven aanwezig op het gebied van voldoende personeel en de beschikbaarheid van grondstoffen. Kwekers zullen dan ook verder gaan kijken hoe de bedrijfsprocessen efficiënter kunnen worden ingericht, zowel op het gebied van personeel als bij het gebruik van grondstoffen”

Meer informatie

Indien u naar aanleiding van deze publicatie nog vragen heeft kunt u contact opnemen met Arno Zagers of Theunis Mulders per mail agro@vanoers.nl of via 076-5978800.

Theunis Mulders
Theunis Mulders
Directeur
Bekijk onze open-staande vacatures op Werken bij Van Oers.
Van Oers Agro

Bent u op zoek naar een agrarisch adviseur?

Van Oers Agro ondersteunt u om het optimale uit uw agrarische onderneming te halen. Wij zijn uw agrarisch adviseur die zelf uit de sector komt, geven u deskundig advies op maat en actueel inzicht in de financiële positie van uw bedrijf.
Meer informatie
Agroflits week 46

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Theunis Mulders
Theunis Mulders | Directeur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder!