Vanoers.nlAgroSectorrapport Boomkwekerij najaar 2019

Sectorrapport Boomkwekerij najaar 2019 

Sectorrapport Boomkwekerij najaar 2019

Van Oers Agro presenteert de sectorupdate ‘Boomkwekerij‘ over het najaar van 2019. Hierin geven we de ontwikkelingen in de sector aan, opgetekend op basis van de omzetontwikkeling, arbeidskosten, en kritische opbrengstprijs. Ook wordt de netto bestedingsruimte in beeld gebracht en spreken we onze verwachtingen uit over het komende seizoen.

Omzetcijfers

Arno Zagers, directeur van Van Oers Agro, licht de belangrijkste bevindingen toe: “De omzetcijfers laten in het afgelopen najaar een hoogtepunt zien. In het bos- en haagplantsoen stijgen de prijzen verder. De schaarste is groot en doorlooptijden worden korter waardoor het najaar mede gekenmerkt wordt door hectiek. Bij de containerteeltbedrijven is een lichte omzetafname zichtbaar welke veroorzaakt wordt door afnemende vraag. Door efficiënt te werken zijn de uitgaven ook gedaald waardoor een positief resultaat zichtbaar is.”

 

Verwachtingen voorjaar

De verwachtingen voor het voorjaar zijn goed: “In het bos- en haagplantsoen staan goede tijden te wachten. De vraag blijft groot. Bij de containerteelt bedrijven zal het komende voorjaar zorgen voor een stabilisatie van de omzet. Tegelijkertijd is het voor deze bedrijven erg van belang om te reserveren voor de komende jaar nu daar nog ruimte voor is.”

Vraag het sectorrapport aan

Meer informatie

Indien u naar aanleiding van deze publicatie nog vragen heeft kunt u contact opnemen met Arno Zagers of Theunis Mulders via agro@vanoers.nl of 076-5978800.

Theunis Mulders
Theunis Mulders
Directeur
Contact
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Theunis Mulders
Theunis Mulders | Directeur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.