Vanoers.nlAgroPlannen bedrijfsopvolgingsregeling en landbouwvrijstelling door het nieuwe kabinet

Plannen bedrijfsopvolgingsregeling en landbouwvrijstelling door het nieuwe kabinet 

Plannen bedrijfsopvolgingsregeling en landbouwvrijstelling door het nieuwe kabinet

Staatssecretaris Van Rij van Financiƫn heeft aan de Tweede Kamer zijn planning doorgegeven voor de verwachte fiscale wetsvoorstellen in zijn kabinetsperiode.

Bedrijfsopvolgingsregeling

Voor de bedrijfsopvolgingsregeling staat een evaluatie gepland in het eerste kwartaal van 2022. Hierbij wordt aangegeven dat onderzocht gaat worden hoe de regeling eenvoudiger en eerlijker gemaakt kan worden, terwijl tegelijkertijd oneigenlijk gebruik wordt tegengegaan. Zodra deze evaluatie is verschenen, en mochten daaruit wijzigingen volgen, dan duurt het nog tot uiterlijk september 2023 voordat dit leidt tot een wijziging in de bedrijfsopvolgingsregeling. Hierbij wordt als uitwijkmogelijkheid aangegeven om pas in het Belastingplan 2024 uitvoering te geven aan de wijzigingen. Optimistisch bekeken zal de bedrijfsopvolgingsregeling hierdoor in ieder geval tot en met 2023 blijven bestaan in de huidige vorm.

Landbouwvrijstelling

De landbouwvrijstelling wordt niet genoemd in de plannen van staatssecretaris Van Rij. Echter, afgelopen jaar is door de destijds demissionaire minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit aangeven dat ook hiervoor in 2022 een evaluatie gepland staat. Dit naar aanleiding van een rapport van de Rekenkamer in 2021 waarin zij zich kritisch hebben opgesteld tegenover de landbouwvrijstelling. Ook hier afwachten. Maar de kans dat de landbouwvrijstelling dit jaar komt te vervallen of wordt aangepast lijkt erg klein.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met onze Agro afdeling of bel met uw relatiebeheerder. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: agro@vanoers.nl.

  • icon
Van Oers Agro

Bent u op zoek naar een agrarisch adviseur?

Van Oers Agro ondersteunt u om het optimale uit uw agrarische onderneming te halen. Wij zijn uw agrarisch adviseur die zelf uit de sector komt, geven u deskundig advies op maat en actueel inzicht in de financiƫle positie van uw bedrijf.
Meer informatie
Agroflits week 46

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

|
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand e-mailadres of telefoonnummer. Zij helpen u graag verder!