Vanoers.nlAgroAgroFlits week 42

AgroFlits week 42 

Agroflits week 42

Lees hieronder het laatste agrarische nieuws.

Meld u zich nog snel aan voor actualiteiten veehouderij

Op woensdag 23 en dinsdag 29 oktober nodigen wij veehouders uit om zich bij te laten praten over de praktische en juridische kant van de wet- en regelgeving in de veehouderij. Samen met Van Dun advies gaan we het hebben over de PAS, fosfaatrechten, verplichte investeringen etc. De avond op 23 oktober is gericht op vleesveehouders en vindt plaats op ons kantoor in Roosendaal. 29 oktober richten we ons op melkveehouders en deze bijeenkomst vindt plaats bij zaal Koch in Kruisland. Er zijn voor beide avonden nog enkele plaatsen vrij. Schrijf u snel in via de Van Oers Academy.

 

Nieuw btw-nummer voor uw eenmanszaak

Per 1 januari 2020 krijgen alle eenmanszaken een nieuw btw-nummer. Dit is ter bescherming van de privacy. In het huidige nummer is het burgerservicenummer (bsn) van de ondernemer verwerkt en dat mag niet meer. Ontvangt u deze brief? Stuur deze dan door naar uw contactpersoon bij Van Oers. Dan kunnen wij uw aangiften omzetbelasting vanaf 2020 op het juiste nummer indienen. De eerste brieven zijn inmiddels verstuurd.

 

Vrijstelling omzetbelasting of niet?

De kleine ondernemersregeling (KOR) komt te vervallen per 1 januari 2020. De omzetgerelateerde vrijstelling omzetbelasting (OVOB) is de opvolger van deze regeling. Ondernemers met een omzet lager dan 20.000 euro komen hiervoor in aanmerking. De regeling kent voordelen (geen BTW afdragen) en nadelen (geen BTW terugvragen en geen vrijgesteld bedrag). Komt u in aanmerking voor de OVOB en is dit in uw geval voordelig? Dan heeft u tot 20 november de tijd om u aan te melden. Meer informatie kunt u lezen in het artikel van onze btw-adviseurs.

 

Openstelling laatste SDE+ oude stijl

De SDE+ regeling opent op 29 oktober om 9.00 uur. Er zijn wederom drie fases met verschillende basisbedragen waarop u kunt inschrijven. De subsidiepot is kleiner dan voorheen en het is de laatste openstelling in haar huidige vorm. Vanaf 2020 wordt de reikwijdte vergroot, waardoor er minder budget zal zijn voor zonne-energie. Daarom is de verwachting dat deze openstelling het aangevraagde bedrag het budget ver zal overtreffen. Niet het onderste uit de kan willen halen lijkt het devies. Voordat u een aanvraag kan doen heeft u een transportindicatie van de netbeheerder nodig. Het is mogelijk om de aanvraag al eerder in concept klaar te zetten, zodat deze zo snel mogelijk na openstelling kan worden ingediend. Bekijk de tabel voor zonne-energie op de website van RVO.

 

Van wie zijn de fosfaatrechten bij pacht?

Het hof heeft beslist dat fosfaatrechten in beginsel van de pachter zijn. Er is dan bij het einde van de pacht geen reden om de rechten (gedeeltelijk) aan de verpachter over te dragen. Dit is alleen anders als de gepachte bedrijfsmiddelen ‘van overwegend’ belang zijn voor de pachter om zijn bedrijf te exploiteren. In het onderhavige geval had de verpachter een volledige hoeve verpacht. Daarvan heeft de hof beslist dat de verpachter recht had op de fosfaatrechten.

  • icon
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Arno Zagers
Arno Zagers | Directielid Agro
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.