Vanoers.nlAgroAgroflits week 4

Agroflits week 4 

Agroflits week 4

Lees het laatste agrarische nieuws

Subsidie Productieve investeringen groen-blauw en dierenwelzijn Noord-Brabant

Noord-Brabant stelt per 1 februari bovengenoemde subsidieregeling open die betrekking heeft op de in de investeringslijst opgenomen bedrijfsmiddelen. Onder meer waterbeheervoorzieningen, machines voor niet chemische bestrijding, agroforestry, opslagsystemen, stalklimaatsystemen, maar ook hagelnetten en tunnels kunnen onder deze regeling worden aangevraagd. De subsidie bedraagt 40% (55% voor jonge landbouwers) van de subsidiabele kosten tot een maximaal bedrag van € 50.000. Toekenning vindt plaats op basis van het behaalde aantal punten zoals vermeld in de investeringslijst, waarbij biologische landbouwers één extra punt toegekend krijgen. De verwachting is dat er veel meer aanvragen zullen zijn dan dat er budget is.

Renseigneringsverplichting: let op de deadline

U of uw vennootschap moet mogelijk voor 31 januari 2024 een opgaaf uitbetaalde bedragen aan derden (UBD) indienen. U moet voldoen aan deze renseigneringsplicht als u personeel heeft, als u een natuurlijk persoon (anders dan uw eigen personeel) betaalt voor zijn verrichte werkzaamheden én u voor deze werkzaamheden geen factuur of een factuur zonder btw ontving. In dit artikel leest u welke gegevens u moet doorgeven en hoe u eventueel uitstel kunt aanvragen.

Zorgpremie inhouden op loon werknemer

Wanneer u als werkgever het verzoek krijgt van het Centraal Administratiekantoor (CAK) om de zorgpremie in te houden op het loon van de werknemer, is deze bronheffing een belangrijk signaal dat de werknemer geldzorgen heeft. Weet u wat u als werkgever moet doen als u zo’n verzoek van het CAK ontvangt? Wilt u weten wat dit voor u als werkgever betekent? Lees het volledige artikel.

Modelprijzen TEK lager dan voorschot

Heeft u Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK) ontvangen in 2023? Dan kan het zijn dat bij vaststelling een gedeelte van het ontvangen bedrag moet worden terugbetaald. Bij de berekening van het voorschot ging RVO uit van een prijs van € 3,19 per m3 gas en € 0,95 voor een KWh elektriciteit. De voorlopige modelprijzen zijn een stuk lager: € 1,36 per m3 gas en € 0,36 per KWh elektriciteit. Op basis van deze modelprijzen ontvangen ondernemers dus € 0,085 per m3 gas en € 0,005 per KWh elektriciteit. Op de website van het RVO is een rekentool beschikbaar waarmee u kunt berekenen hoeveel TEK u waarschijnlijk definitief ontvangt.

Noodfonds Energie geopend

De Noodfondsregeling Energie is geopend. Huishoudens met een bruto maandinkomen van maximaal € 3.200 (alleenstaand) of € 4.480 (samenwonend) en met een energierekening die hoger is dan 8% tot 10% van het gezamenlijk bruto inkomen komen in aanmerking voor het noodfonds. Van belang is wel dat de energierekening zelf betaald wordt. Op noodfondsenergie.nl leest u meer over de voorwaarden en aanvraagprocedure.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met onze Agro afdeling of bel met uw relatiebeheerder. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: agro@vanoers.nl.

Van Oers Agro

Bent u op zoek naar een agrarisch adviseur?

Van Oers Agro ondersteunt u om het optimale uit uw agrarische onderneming te halen. Wij zijn uw agrarisch adviseur die zelf uit de sector komt, geven u deskundig advies op maat en actueel inzicht in de financiële positie van uw bedrijf.
Meer informatie
Agroflits week 46

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Theunis Mulders
Theunis Mulders | Directeur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand e-mailadres of telefoonnummer. Zij helpen u graag verder!