Vanoers.nlAgroAgroflits week 34

Agroflits week 34 

Agroflits week 34

Lees hieronder het laatste agrarische nieuws.

TVL Q3 aanvragen vanaf 31 augustus

Vanaf 31 augustus tot 28 oktober kunnen ondernemers met een omzetverlies van 30% en minimaal € 1.500 berekende vaste lasten per kwartaal Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) aanvragen. De referentieperiode is bij deze aanvraagronde opnieuw een keuze, of het 3e kwartaal 2019 of het 3e kwartaal 2020. Heeft u reeds TVL ontvangen in een eerdere periode dan dient u rekening te houden met het maximum van € 225.000 in totaal. Voor de aanvraag is E-herkenning niveau 3 nodig, vergeet dit niet te regelen.

In thuisquarantaine na vakantie in buitenland. Wie betaalt dat?

Komt uw werknemer terug uit het buitenland en moet hij tien dagen in thuisquarantaine door de geldende coronamaatregelen. Dan hoeft u het loon niet door te betalen als de werknemer dit risico bewust heeft genomen. Dat is het geval als het reisadvies voor vertrek negatief was, maar ook als het reisadvies gedurende de vakantie is gewijzigd. Moet uw werknemer door vakantie in thuisquarantaine en kan hij niet thuiswerken? Dan hoeft de werkgever geen loon uit te betalen. In de praktijk wordt dit vaak met verlofdagen opgelost om discussies over geld te voorkomen.

Tot 31 augustus subsidie ongedekte vaste kosten aanvragen

Heeft u als agrariër reeds € 225.000 aan TVL aangevraagd en nog te weinig inkomsten om de vaste kosten te betalen dan kunt u nog tot 31 augustus een beroep doen op de regeling ongedekte vaste kosten (OVK). Onder vaste kosten worden onder meer afschrijvingen, pacht, rente, energie, water, dier- en plantverzorging verstaan. U berekent de OVK door de vaste kosten te berekenen en hier uw omzet, uw aangevraagde TVL en verzekeringsuitkeringen op in mindering te brengen. De regeling vergoedt 70% van de resterende vaste kosten met een maximum van € 550.000 per kwartaal. Komt u hiervoor in aanmerking? Regel dan uw aanvraag tijdig.

Vrijwillige registratiedrempel kleineondernemersregeling

Zonnepaneelhouders en andere ondernemers met een jaaromzet van maximaal € 1.800 mogen de vrijstelling van btw voor kleine ondernemers zonder melding aan de Belastingdienst toepassen. Hierdoor zijn de verrichte leveringen en diensten vrijgesteld van btw, maar er bestaat dan ook geen recht op aftrek van btw. De vrijwillige registratiedrempel is met name handig voor startende ondernemers met weinig kosten waar btw op drukt of voor kopers van een woning waar de vorige eigenaar reeds zonnepanelen op heeft laten aanbrengen. De goedkeuring treedt in werking met terugwerkende kracht naar 1 januari 2020 om ondernemers die vergeten zijn zich te registreren te ontzien. Zie voor meer informatie dit artikel.

Rapport van feitelijke bevindingen bij TVL Q2

Heeft u voor de TVL Q2 een aanvraag gedaan van € 125.000 of hoger en heeft u bij de aanvraag geen accountantsproduct kunnen toevoegen, dan ontvangt u van RVO een verzoek dit alsnog te doen. Stel uw accountant zo spoedig mogelijk op de hoogte na ontvangst van het verzoek zodat zij de betreffende werkzaamheden in kunnen plannen. Verstrek dan ook gelijk van alle verbonden ondernemingen een uitdraai van de aanvragen TVL Q2 en de eventueel aanwezige beschikkingen aanvraag of beschikkingen vaststelling van de TVL jun-sep 2020, TVL Q4 2020 en TVL Q1 2021.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met onze Agro afdeling of bel met uw relatiebeheerder. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: agro@vanoers.nl.

Theunis Mulders
Theunis Mulders
Directeur
Bekijk onze open-staande vacatures op Werken bij Van Oers.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Theunis Mulders
Theunis Mulders | Directeur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand e-mailadres of telefoonnummer. Zij helpen u graag verder!