Vanoers.nlAgroAgroflits week 32

Agroflits week 32 

Agroflits week 32

Lees hieronder het laatste agrarische nieuws.

Tot 20 augustus TVL Q2-2021 aanvragen

Is uw omzetverlies in het tweede kwartaal 2021 meer dan 30% geweest ten opzichte van het tweede kwartaal 2019 of het derde kwartaal 2020? Dan kunt u nog tot 20 augustus (17.00 uur) Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) aanvragen. Het omzetverlies wordt berekend per bedrijf, dus in een bv-structuur geldt dit per bv. Het maximale bedrag dat aan TVL wordt uitgekeerd is 225.000 euro per groep, waarbij eerder aangevraagde TVL-bedragen meegenomen moeten worden. Voor de aanvraag is E-herkenning niveau 3 over. Komt u in aanmerking? Wacht niet te lang met de aanvraag.

Subsidie verduurzaming

Ondernemers met een relatief laag energieverbruik (minder dan 50.000 kWh elektriciteit en 25.000 m³ gas) kunnen vanaf 1 oktober subsidie krijgen om een energieadviseur professioneel advies te laten geven over energiebesparing en verlaging van de CO2-uitstoot in het pand en in de bedrijfsvoering. Ook is er subsidie beschikbaar voor de uitvoering van de maatregelen. Bijvoorbeeld voor het inschakelen van een projectleider of accountant om het inkooptraject en een financiering te regelen. De subsidie bedraagt 80% van de kosten, de maximale subsidie is 2.500 euro per bedrijfspand.

Uitstel van betaling aangevraagd? Let op 1 oktober 2021

Ondernemers die bijzonder uitstel van betaling hebben aangevraagd bij de belastingdienst en dit uitstel niet hebben verlengd, gaan vanaf 1 oktober 2021 de opgelopen schuld in 60 maandelijkse termijnen betalen. Heeft u echter ook aanslagen na de uitstelperiode (de zogenoemde 3-maandsperiode) niet betaald? Bijvoorbeeld een naheffingsaanslag loonheffingen over juli die net na de uitstelperiode is gedagtekend. Betaal deze dan vóór 1 oktober, anders loopt u mogelijk voor het geheel de betalingsregeling van 60 maanden mis. Lees meer in dit artikel..

UBO-register Kamer van Koophandel

De Kamer van Koophandel heeft afgelopen week wederom brieven gestuurd aan ondernemers voor de inschrijving in het UBO-register. Een UBO (Ultimate Beneficial Owner) is een natuurlijk persoon welke de uiteindelijke eigenaar is van of zeggenschap heeft over een organisatie. U wordt als UBO aangemerkt indien het belang meer is dan 25%. U heeft bijvoorbeeld meer dan 25% van de aandelen in een bv of meer dan 25% eigendomsbelang in een vof of maatschap. In het UBO-register dient van elke UBO een aantal persoonsgegevens te worden geregistreerd en de aard en omvang van het belang. Ondernemingen en rechtspersonen die in Nederland zijn gevestigd én volgens de statuten hun zetel in Nederland hebben, zijn verplicht hun UBO te registreren. De UBO-registratie moet voor 27 maart 2022 zijn voltooid. Heeft u vragen over de UBO-registratie? Neem dan contact op met uw relatiebeheerder.

Aandachtspunten registratie paarden

Sinds 21 april dient ieder paard opgenomen te worden in het I&R-register. Over het algemeen dient u iedere verplaatsing van een dier, langer dan 30 dagen, binnen 7 dagen na vervoer in het I&R-register te registeren. Alle verplaatsingen, dus ook korter dan 30 dagen, dient u dit binnen 3 werkdagen in uw eigen administratie (bedrijfsregister) op te nemen. Uitzonderingen op de 30-dagenregeling betreffen paarden die maximaal 90 dagen op een andere locatie verblijven i.v.m. wedstrijden, shows, trainingen etcetera, of merries die naar een dekstation gaan. Deze kunnen blijven staan op de I&R van de eigen locatie.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met onze Agro afdeling of bel met uw relatiebeheerder. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: agro@vanoers.nl.

Theunis Mulders
Theunis Mulders
Directeur
Bekijk onze open-staande vacatures op Werken bij Van Oers.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Theunis Mulders
Theunis Mulders | Directeur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand e-mailadres of telefoonnummer. Zij helpen u graag verder!