Vanoers.nlAgroAgroflits week 24

Agroflits week 24 

Agroflits week 24

Lees het laatste agrarische nieuws.

Subsidie “Investeringen in geïntegreerde gewasbescherming”

Graag herinneren wij u eraan dat vanaf donderdag 20 juni 2024 tot en met 28 juni 2024 de subsidieregeling “Investeringen in geïntegreerde gewasbescherming” weer wordt opengesteld. Voor welke bedrijfsmiddelen u deze subsidie kunt aanvragen en aan welke voorwaarden u dient te voldoen, kunt u nalezen op de website van RVO. U kunt natuurlijk ook contact opnemen met uw relatiebeheerder.  

Uitspraak Hoge Raad: box 3 heffing nog steeds in strijd met Europees Recht

Na het zogenoemde Kerstarrest uit 2021 heeft de Hoge Raad op 6 juni 2024 opnieuw een belangrijke uitspraak gedaan over box 3 van de inkomstenbelasting. Voor zowel de Herstelwet (2017 tot en met 2022) als de Overbruggingswet (vanaf 2023) heeft de Hoge Raad beslist dat deze in strijd zijn met Europees Recht. Als het werkelijke rendement op vermogen in box 3 lager is dan het forfaitair vastgestelde rendement, mag de verschuldigde inkomstenbelasting box 3 slechts worden berekend over het werkelijke rendement. Hoe het werkelijk rendement volgens de Hoge Raad berekend moet worden, leest u in het volledige artikel. 

Melding overmacht via MIJN.RVO

Heeft u vanwege de natte omstandigheden uw bouwplan gewijzigd ten opzichte van hetgeen u heeft gemeld in de gecombineerde opgave? Dan dient u dat te melden bij het RVO. Dit kan echter tot gevolg hebben dat u ook de eco-activiteit zal moeten intrekken, waardoor uw bedrijf in een lagere klasse komt of zelfs niet meer voldoet aan de instapeis. Indien u een nieuwe eco-activiteit wilt uitvoeren die passend is bij het nieuwe gewas, telt deze niet mee als gevolg van de overschrijding van de uiterste melddatum van 17 mei. Wij adviseren u om toch de nieuwe eco-activiteit door te geven en een beroep te doen op overmacht via het meldingsformulier op de website van het RVO. Wij kunnen echter geen zekerheid geven dat het RVO de melding overmacht ook goedkeurt.  

Lage-inkomensvoordeel (LIV) afgeschaft per 2025

Met ingang van 1 januari 2025 komt het Lage-inkomensvoordeel (LIV) te vervallen. De Eerste Kamer heeft inmiddels ingestemd met dit wetsvoorstel. In 2025 wordt nog wel de tegemoetkoming over het jaar 2024 uitgekeerd aan de werkgevers die hier recht op hebben. Deze tegemoetkoming over 2024 bedraagt € 0,49 per verloond uur met een maximum van € 960 per werknemer per jaar. Om in aanmerking te komen voor deze vergoeding moeten er wel minimaal 1248 verloonde uren zijn én dient het gemiddelde uurloon tussen de uurloongrens van € 14,33 en € 14,91 uit te komen in 2024. Wilt u graag meer informatie? Lees het volledige artikel. 

Wet DBA: handhaving vanaf 1 januari 2025

Vanaf 1 januari 2025 gaat de Belastingdienst weer handhaven op de Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (Wet DBA). Deze wet zegt dat opdrachtgever en zzp’er samen verantwoordelijkheid zijn voor de vormgeving van hun arbeidsrelatie. Werkt u met zzp’ers, terwijl in feite sprake is van een dienstbetrekking? Dan kan de Belastingdienst vanaf 1 januari 2025 bij u als opdrachtgever loonbelasting naheffen. Op dit moment verricht de Belastingdienst al bedrijfsbezoeken aan opdrachtgevers om in gesprek te gaan over de vormgeving van arbeidsrelaties. Wij adviseren u om na te gaan hoe de arbeidsrelaties binnen uw onderneming zijn vormgegeven. Meer weten? Neem contact op met uw belastingadviseur.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met onze specialisten, zij helpen u graag verder. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: agro@vanoers.nl.

Neem contact op

Theunis Mulders
Theunis Mulders
Directeur
Bekijk onze open-staande vacatures op Werken bij Van Oers.
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Theunis Mulders
Theunis Mulders | Directeur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder!