Vanoers.nlAgroAgroflits week 18

Agroflits week 18 

Agroflits week 18

Lees het laatste agrarische nieuws.

Helft budget SEBA-subsidie op elektrische bedrijfsauto’s al benut

In de eerste week van de aanvraagperiode is de helft van het beschikbare budget voor elektrische bedrijfsauto’s reeds aangevraagd. Aanvragen worden afgehandeld op volgorde van binnenkomst. Ondernemers die investeren in een elektrische bedrijfsauto kunnen tot 12% subsidie aanvragen van de aanschafwaarde, met een maximum van € 5.000. In de mee te sturen opdrachtbevestiging moet worden opgenomen dat de investering in de bedrijfsauto pas doorgaat als de SEBA-subsidie is aangevraagd.  Na de aanvraag mag u op eigen risico wel de koopovereenkomst definitief maken en de auto op naam zetten. De regeling geldt alleen voor nieuwe volledig elektrische bedrijfsauto’s die op de investeringslijst vermeld staan. 

Het wettelijk minimumuurloon per 1 juli 2024

Jaarlijks worden per 1 januari en per 1 juli de wettelijk minimumlonen geïndexeerd. Op 1 januari 2024 vond de invoering van het wettelijk minimumuurloon plaats en zijn de lonen geïndexeerd met 3,75%. Door de invoering van het wettelijk minimumloon steeg het wettelijk minimumuurloon in veel sectoren echter ruim 15% in plaats van 3,75%. Per 1 juli a.s. worden de minimumuurlonen met 3,09% geïndexeerd. Hierdoor stijgt het bruto minimumuurloon voor werknemers van 21 jaar en ouder van € 13,27 bruto per uur naar € 13,68 bruto per uur.  Lees meer in dit artikel.

Subsidieregeling praktijkleren: komt u in aanmerking?

Een praktijk- of werkleerplaats is een ideale manier om studenten en leerlingen voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Als u een dergelijke plek aanbiedt kunt u met de subsidieregeling praktijkleren tot wel € 2.700 subsidie per gerealiseerde praktijk- of werkleerplaats ontvangen. In dit artikel gaan we dieper in op de voorwaarden voor deze subsidieregeling, zoals het sluiten van een praktijkleerovereenkomst. 

Gecombineerde opgave 2024

Heeft u uw gecombineerde opgave nog niet ingediend? Zorg er dan voor dat u de opgave uiterlijk 15 mei 2024 heeft ingezonden via mijn.rvo. Dient u de gecombineerde opgave later in, dan heeft u geen recht op uitbetaling van de basis-, ECO- of andere premies. U kunt er namelijk niet van uitgaan dat de indieningstermijn verlengd zal worden. Ook geldt er geen kortingsregeling meer voor te laat ingediende opgaves. Ofwel: te laat indienen is geen premie ontvangen. 

Forfaitair box 3 rendement vastgesteld

De staatssecretaris heeft deze week de forfaitaire rendementspercentages in box 3 voor banktegoeden en schulden per 1 januari 2023 met terugwerkende kracht definitief vastgesteld. Bij schulden blijft het forfaitaire rendement 2,46%. Het percentage voor banktegoeden stijgt van 0,01% naar 0,92%. Het percentage voor overige bezittingen was eerder al vastgesteld op 6,17% voor 2023. De staatssecretaris heeft de methodiek voor het forfatir rendement op bank- en spaartegoeden voor de komende jaren vastgesteld. Het redement wordt vastgesteld op basis van het gemiddelde maandelijkse rendement in procenten van drie maands deposito’s zoals gepubliceerd door de Nederlandsche Bank over de periode van 1 januari tot en met 30 november, waarbij het percentage over de maand november tweemaal wordt genomen en de som vervolgens wordt gedeeld door twaalf. De verwachting is dat het percentage voor banktegoeden komend jaar opnieuw zal stijgen, waardoor spaargeld duurder wordt belast in de aangifte inkomstenbelasting.  

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met onze specialisten, zij helpen u graag verder. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: agro@vanoers.nl.

Neem contact op

Theunis Mulders
Theunis Mulders
Directeur
Bekijk onze open-staande vacatures op Werken bij Van Oers.
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Theunis Mulders
Theunis Mulders | Directeur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder!