Vanoers.nlAgroAgroflits week 10

Agroflits week 10 

Agroflits week 10

Lees het laatste agrarische nieuws.

Taxatieverslagen WOZ

Eind februari heeft iedere ondernemer weer de aanslagen voor de zakelijke lasten ontvangen van de Belastingsamenwerking West-Brabant of gemeente. Voor de verwerking van uw boekhouding en aangifte inkomstenbelasting dienen wij in het bezit te zijn van het taxatieverslag. Indien de nota is opgelegd door de Belastingsamenwerking is deze te downloaden via bwbrabant.nl door in te loggen met DigiD/eHerkenning of door middel van de QR-code op de nota. Wanneer de nota is opgelegd door de gemeente zelf, is het taxatieverslag bij de gemeente op te vragen. Graag willen wij u vragen de taxatieverslagen te downloaden en naar ons door te sturen. 

De meerwaardeclausule bij een bedrijfsoverdracht

Voor bedrijfsopvolgers is het vaak moeilijk om de waarde van het bedrijf te financieren. Bij familiebedrijven kiest de overdrager er vaak voor om een lagere prijs te vragen dan de waarde in het economische verkeer, zodat het voor de opvolger mogelijk is om het bedrijf rendabel voort te zetten. De overnemer krijgt hierdoor een schenking. Vaak wordt er wel een meerwaardeclausule afgesproken. Verkoopt de overnemer het bedrijf binnen een bepaalde periode, dan moet de overnemer de opbrengst alsnog delen met bijvoorbeeld zijn ouders en/of broers, zussen. Zo komt de schenking indirect alsnog bij de andere kinderen of terug bij ouders. De meerwaardeclausule vraagt om maatwerk: er zijn verschillende varianten mogelijk. Laat u goed en tijdig adviseren door onze fiscaal adviseurs.  

Subsidie Productieve Investeringen Noord-Brabant

De subsidieregeling ‘Productieve Investeringen’ is opengesteld tot en met 18 maart 2024 17:00 uur. Wilt u dat wij de subsidie aanvraag voor u verzorgen dan verzoeken wij u om uiterlijk dinsdag 12 maart de betreffende offertes aan ons te verstrekken. Ontvangen wij de offertes later, dan kunnen wij niet garanderen dat de aanvraag tijdig ingediend kan worden. Heeft u vragen? Neem dan contact op met Arie de Jong of Joeri Boeren. Meer informatie over de subsidieregeling leest u in dit artikel. 

Gecombineerde opgave 2024

Tot en met 15 mei 2024 kunt u via de Gecombineerde opgave onder andere weer de basis- en de eco-premies aanvragen. In vergelijking met vorig jaar worden er dit jaar minder vragen gesteld. Wel blijft het voor de mestwetgeving van belang dat u in ‘Mijn percelen’ de hoofdteelt en in de Gecombineerde opgave de voor- en nateelten aangeeft. Vult u dit niet juist in, dan kan dit gevolgen hebben voor de te ontvangen premies of voor de (toekomstige) mestplaatsingsruimte. Wilt u ondersteuning bij het invullen van de Gecombineerde opgave? Neem dan tijdig contact op met onze collega’s Arie de Jong of Joeri Boeren.  

Actueel cursusaanbod voor ondernemers in de agrosector

Binnenkort organiseren wij voor u de volgende cursussen en er zijn nog enkele plekken beschikbaar: 

  • 11 maart 2024: “Hoe verder na de (gedeeltelijke) bedrijfsopvolging?” Deze cursus richt zich op de ondernemer die zijn/haar onderneming (gedeeltelijk) heeft overgedragen aan de volgende generatie en waarbij het tijd is voor de volgende stap.  
  • 13 maart 2024: “Hoe verder zonder bedrijfsopvolging in de agrosector?” Deze cursus richt zich op de ondernemer die toe is aan de volgende stap, maar geen opvolger heeft.  

In deze kennissessies praten wij u graag bij over de mogelijke vervolgstappen. Voor meer informatie en om u in te schrijven verwijzen we u graag door naar onze website.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met onze specialisten, zij helpen u graag verder. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: agro@vanoers.nl.

Neem contact op

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Theunis Mulders
Theunis Mulders | Directeur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder!