Vanoers.nlAgroAgroflits week 6

Agroflits week 6 

Agroflits week 6

Lees hieronder het laatste agrarische nieuws.

Belastingrente voor de vennootschapsbelasting stijgt naar 10,5%

Twee weken terug attendeerden we op het controleren van uw voorlopige aanslagen. Een aanvullende reden om juiste voorlopige aanslagen aan te vragen is dat u belastingrente verschuldigd bent over de te betalen inkomsten- en vennootschapsbelasting. Voor de aanslagen vennootschapsbelasting gaat het percentage aan belastingrente omhoog van 8% naar 10,5%! Meer hierover leest u in dit artikel.

Vereenvoudiging verstrekking fiets van de zaak

Een werkgever mag € 0,21 per kilometer onbelast aan zijn werknemer geven voor het woon-werkverkeer. Gebruikt de werknemer voor deze kilometers een fiets van de werkgever, dan krijgt de werknemer niet ook de € 0,21 per kilometer vergoed. Komt de werknemer deels naar het werk met de fiets van de zaak en deels met een eigen auto? Dan was het tot nu toe zo dat iedere dag bijgehouden moest worden of de werknemer met de fiets van de zaak of met de eigen auto kwam. Inmiddels heeft de Staatssecretaris aangegeven dat het ook mogelijk is om dit eenvoudiger toe te passen. Er kunnen individueel afspraken gemaakt worden met de werknemer, waarbij een onderzoek moet worden gedaan naar de reisbewegingen van de werknemer. Reist de werknemer structureel 2 dagen in de week met de fiets van de zaak en de overige 3 werkdagen met zijn auto, dan kunnen zij overeenkomen dat de vergoedingen voortaan op deze manier worden uitbetaald aan de werknemer.

Uitrijden drijfmest

De standaardperiode waarin drijfmest mag worden uitgereden op bouwland loopt in 2023 van 16 maart tot en met 31 augustus. Teelt u één van de vroege gewassen, dan mag u al uitrijden vanaf 16 februari. Zorg er dan wel voor dat u uiterlijk 24 uur voordat u het perceel gaat bemesten via ‘mijn percelen’ heeft doorgegeven welk perceel het betreft. De lijst met vroege gewassen zal een dezer dagen op de site van RVO gezet worden. Voor de volledigheid, op grasland mag drijfmest worden uitgereden van 16 februari tot en met 31 augustus.

STAP-regeling voor scholing en ontwikkeling weer opengesteld

Een bedrag van maximaal € 1.000 inclusief omzetbelasting kan aangevraagd worden door werkenden en werkzoekenden voor scholing en ontwikkeling. Dit bedrag kan worden gebruikt voor een training, cursus of opleiding die in het scholingsregister is opgenomen. Ook geldt dat de training, cursus of opleiding minimaal 4 weken na de indiening van de aanvraag moet starten. Door misbruik en oneigenlijk gebruik kon dit bedrag tijdelijk niet aangevraagd worden. De regels zijn nu aangescherpt, waardoor het weer mogelijk is om het budget aan te vragen. Er geldt bijvoorbeeld dat er enkel literatuur en veiligheidsmateriaal verstrekt mag worden. Ook vallen lezingen niet onder de regeling. Vanaf 28 februari 2023 om 10:00 uur kan de aanvraag worden ingediend via UWV STAP.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met onze Agro afdeling of bel met uw relatiebeheerder. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: agro@vanoers.nl.

Theunis Mulders
Theunis Mulders
Directeur
Bekijk onze open-staande vacatures op Werken bij Van Oers.
Van Oers Agro

Bent u op zoek naar een agrarisch adviseur?

Van Oers Agro ondersteunt u om het optimale uit uw agrarische onderneming te halen. Wij zijn uw agrarisch adviseur die zelf uit de sector komt, geven u deskundig advies op maat en actueel inzicht in de financiële positie van uw bedrijf.
Meer informatie
Agroflits week 46

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Theunis Mulders
Theunis Mulders | Directeur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand e-mailadres of telefoonnummer. Zij helpen u graag verder!