Vanoers.nlAgroAgroflits week 4

Agroflits week 4 

Agroflits week 4

Lees hieronder het laatste agrarische nieuws.

Wijzigingen CBS opgaveverplichting

Vanaf januari 2022 zijn er een aantal dingen gewijzigd wat betreft de opgaveverplichting IHG (Internationale Handel in Goederen) van het CBS. Het is daarom dus van belang om te weten wanneer de opgaveverplichting geldt en hoe een opgave gedaan dient te worden. Voor het uitgebreide artikel klik hier.

UBO-register Kamer van Koophandel

De Kamer van Koophandel heeft de afgelopen week een laatste herinnering gestuurd aan ondernemers voor de inschrijving in het UBO-register. U wordt als UBO aangemerkt indien uw belang meer is dan 25%. U heeft bijvoorbeeld meer dan 25% van de aandelen in een bv of meer dan 25% eigendomsbelang in een vof of maatschap. In het UBO-register dient van elke UBO een aantal persoonsgegevens te worden geregistreerd en de aard en omvang van het belang. Ondernemingen die in Nederland zijn gevestigd én rechtspersonen die volgens de statuten hun zetel in Nederland hebben, zijn verplicht hun UBO te registreren.

De UBO-registratie moet vóór 27 maart 2022 zijn geregistreerd.

Belastingdienst en LTO Nederland verlengen afspraken cafetariaregeling

LTO Nederland heeft een overeenstemming bereikt met de Belastingdienst over verlenging van de cafetariaregeling. De nieuwe afspraken lopen tot en met 31-12-2023. Binnen deze regeling mag een gedeelte van het brutosalaris van arbeidsmigranten binnen de agrarische sector fiscaal vriendelijk worden uitgeruild. De kosten die voor uitruil in aanmerking komen, zijn ET-kosten. Dit zijn de extra kosten die de arbeidsmigranten hebben, doordat ze tijdelijk in Nederland werken. Binnen de regeling vallen de kosten voor dubbele huisvesting, reizen van en naar het thuisland en de extra kosten voor levensonderhoud in Nederland. De toepassing van de cafetariaregeling kan zowel voor de werkgever als de werknemer interessant zijn. De werknemer houdt meer nettosalaris over en de werkgeverslasten voor de werkgever zijn lager. Wilt u graag meer informatie over de regeling, dan kunt u contact opnemen met uw contactpersoon van Loonadvies.

Verzoek om aanvullende informatie bij een TVL aanvraag

Indien u een aanvraag TVL ingediend heeft, kan het zijn dat het RVO aanvullende informatie bij u opvraagt. U krijgt dan een e-mail waarin zij aangeven dat er een bericht klaarstaat. Door in te loggen, kunt u lezen welke aanvullende informatie het RVO nog wenst. Het is van het grootste belang dat u binnen 2 weken na ontvangst van de e-mail de aanvullende informatie verstrekt. Reageert u niet dan kan dit tot gevolg hebben dat het RVO de aanvraag TVL afkeurt.

Belastingdienst legt voorlopig geen box 3 aanslagen op

Vanwege een recent arrest van de Hoge Raad legt de Belastingdienst tot nader bericht geen aanslagen meer op aan belastingplichtigen die belasting betalen over het vermogen in box 3. De Belastingdienst wil eerst de gevolgen van het gewezen arrest onderzoeken. Voor bepaalde aanslagen is een uitzondering gemaakt. Ten eerste gaat de Belastingdienst door met het opleggen van voorlopige aanslagen. Mocht de berekende box 3 belasting vervolgens onjuist blijken, dan zal dit in de definitieve aanslag worden gecorrigeerd. Ten tweede worden aanslagen met een verjaringsrisico (aanslagen 2017 en 2018) nog opgelegd. De Belastingdienst wil hiermee voorkomen dat zij na een periode van vijf jaar geen (navorderings)aanslag meer kunnen opleggen.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met onze Agro afdeling of bel met uw relatiebeheerder. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: agro@vanoers.nl.

Theunis Mulders
Theunis Mulders
Directeur
Bekijk onze open-staande vacatures op Werken bij Van Oers.
Van Oers Agro

Bent u op zoek naar een agrarisch adviseur?

Van Oers Agro ondersteunt u om het optimale uit uw agrarische onderneming te halen. Wij zijn uw agrarisch adviseur die zelf uit de sector komt, geven u deskundig advies op maat en actueel inzicht in de financiële positie van uw bedrijf.
Meer informatie
Agroflits week 46

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Theunis Mulders
Theunis Mulders | Directeur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand e-mailadres of telefoonnummer. Zij helpen u graag verder!