Vanoers.nlAgroAgroflits week 38

Agroflits week 38 

Agroflits week 38

Lees hieronder het laatste agrarische nieuws.

Prinsjesdag en het Belastingplan 2023

Op Prinsjesdag zijn de Belastingplannen 2023 gepresenteerd. Voor het eerst in jaren zijn er ingrijpende wijzigingen aangekondigd. Denk hierbij aan de verhoging van het tarief voor de vennootschapsbelasting en overdrachtsbelasting, een verlaging van de belastingdruk in box 1 van de inkomstenbelasting, afschaffing van de fiscale oudedagsreserve (FOR), twee tarieven in box 2 van de inkomstenbelasting en afschaffing van de BPM vrijstelling voor bestelauto’s. Wij houden u op de hoogte van de wijzigingen van de regering op onze Prinsjesdagpagina.

Derogatie 2022

Het is voor veehouders toch mogelijk om zich dit jaar aan te melden voor een derogatievergunning voor het lopende jaar. Vanaf november 2022 kunt u zich aanmelden bij RVO. De voorwaarden om in aanmerking te komen voor derogatie over 2022 zijn hetzelfde als in 2021. U kunt bijvoorbeeld alleen derogatie aanvragen als u geen gebruik maakt van fosfaatkunstmest. Ook moet minimaal 80% van het bij u in gebruik zijnde landbouwgrond uit grasland bestaan. Het is nog onduidelijk voor wanneer het bemestingsplan over 2022 opgesteld moet zijn en wat de uiterste datum is van de bijbehorende grondmonsters.

Terugbetaling coronabelastingschuld

Vanaf 31 oktober start de terugbetalingsregeling voor ondernemers die uitstel van betaling hebben aangevraagd bij de Belastingdienst in verband met het coronavirus. De schuld moest oorspronkelijk in 60 maanden worden terugbetaald. Inmiddels is bekend geworden dat de belastingdienst flexibeler is. Zo kan u ook in kwartaaltermijnen betalen, mag de betalingstermijn worden verlengd tot 7 jaar en mag er drie maanden betaalpauze worden ingelast voor seizoensbedrijven. Om het uitstel te kunnen verlengen van 5 naar 7 jaar, stelt de belastingdienst wel aanvullende eisen, zoals aanlevering van jaarstukken en prognoses. De invorderingsrente over de belastingschuld loopt elk jaar met 1% op tot het geldende tarief van 4%. Heeft u uitstel van betaling lopen? Wij adviseren u graag over de terugbetalingsmogelijkheden.

Cursus ‘Ondernemen in de akkerbouw in 2030’ dit najaar van start

In november start er wederom een cursusronde over ondernemen in de akkerbouw. Samen met HAS Den Bosch, de Rabobank en CZAV organiseert Van Oers Agro deze 10-delige opleiding voor ondernemers, mede-eigenaren en bedrijfsopvolgers van akkerbouwbedrijven. De deelnemers willen investeren in zichzelf en het bedrijf en leren deze winter alles over strategievorming, financieel management, duurzaamheid en innovatie, politiek beleid en maatschappij, risico- en arbeidsmanagement, samenwerking en ketenmanagement. Heeft u interesse of wilt u meer informatie over deze cursus? Neem dan contact op met uw relatiebeheerder.

Ontmoet ons op GrootGroen+

Van 5 tot 7 oktober neemt Van Oers Agro deel aan de internationale vakbeurs voor de boomkwekerij GrootGroen+ in Zundert. U kunt onze adviseurs ontmoeten in stand B035 en bent van harte welkom voor een ‘bakske koffie’. Kom langs voor een gesprek, een kennismaking of doe mee met het spannende spel en ga voor de hoofdprijs. Kaarten kunt u aanvragen op de website van de vakbeurs. We zien u graag!

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met onze Agro afdeling of bel met uw relatiebeheerder. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: agro@vanoers.nl.

Theunis Mulders
Theunis Mulders
Directeur
Bekijk onze open-staande vacatures op Werken bij Van Oers.
Van Oers Agro

Bent u op zoek naar een agrarisch adviseur?

Van Oers Agro ondersteunt u om het optimale uit uw agrarische onderneming te halen. Wij zijn uw agrarisch adviseur die zelf uit de sector komt, geven u deskundig advies op maat en actueel inzicht in de financiële positie van uw bedrijf.
Meer informatie
Agroflits week 46

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Theunis Mulders
Theunis Mulders | Directeur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand e-mailadres of telefoonnummer. Zij helpen u graag verder!