Vanoers.nlAgroAgroflits week 26

Agroflits week 26 

Agroflits week 26

Lees hieronder het laatste agrarische nieuws.

Verhoging belastingrente per 1 juli 2023

Met ingang van 1 juli 2023 wordt de belastingrente voor nagenoeg alle belastingsoorten verhoogd van 4% naar 6%. Deze verhoging is van toepassing op de inkomstenbelasting, erfbelasting, loonbelasting, omzetbelasting en overdrachtsbelasting. Voor de vennootschapsbelasting blijft het percentage 8%. De verhoging van de belastingrente naar 6% heeft invloed op de (voorlopige) aanslagen van o.a. de inkomstenbelasting. Verwacht u over 2022 inkomstenbelasting te moeten betalen dan is het slim om zo snel mogelijk een voorlopige aanslag voor 2022 aan te vragen. De belastingrente voor het (boek)jaar 2022 gaat namelijk lopen voor aanslagen met een dagtekening vanaf 1 juli 2023. Wilt u meer informatie? Lees het volledige artikel.

Update Special Lonen 2023

U kunt nu de Update Special Lonen 2023 downloaden. Deze special bevat de nieuwste cijfers van onder meer het minimumloon, premiepercentages werknemersverzekeringen, inkomensafhankelijke bijdrage Zvw, premies WW en arbeidskortingen, LIV en LKV en het gebruikelijk loon voor de dga. Tevens bevat de Special actuele informatie over bijvoorbeeld de auto van de zaak, de thuiswerkvergoeding, de WKR en de transitievergoeding.

Veel hogere jaarruimte voor lijfrentestorting in 2023

Had u afgelopen jaar een pensioentekort? Dan mag u lijfrentepremies en -stortingen die u in dit jaar betaalt aftrekken. Deze jaarruimte wordt jaarlijks berekend op basis van de situatie in het vorige jaar. De niet afgetrokken jaarruimte van voorgaande jaren vormt de reserveringsruimte. Nu de Wet toekomst pensioenen is aangenomen verandert de berekening van de jaarruimte en de benuttingsmogelijkheid van de reserveringsruimte. Deze wordt vele malen hoger, waardoor het fiscaal aantrekkelijk kan zijn om meer lijfrente voor uw oudedag af te storten. Laat tijdig uw berekening maken om zo de belastingdruk over 2023 te kunnen verlagen.

Gaat SDE++ subsidie op zonnepanelen verdwijnen?

Het is geen nieuws dat het stroomnetwerk door het toegenomen vraag en aanbod op veel plaatsen overvol is. Op zonnige dagen schakelen omvormers uit omdat er sprake is van overspanning op het net. In een kamerbrief spreekt de minister de verwachting uit dat dit tot 2030 nog verder zal toenemen. De minister geeft aan momenteel te onderzoeken of in de toekomstige SDE-subsidieregelingen geen nadere voorwaarden opgenomen moeten worden om de negatieve effecten van zonnepanelen op het stroomnet te beperken. Het ligt voor de hand dat de SDE++ regeling minder interessant zal worden. De eerstvolgende regeling, nog zonder deze beperkingen, opent in september 2023.

Btw-aangifte juli

De kwartaalafsluiting komt er weer aan. In verband met de lagere bezetting in de vakantiemaand verzoeken wij u om de administratie in de eerste helft van juli aan te leveren of gereed te maken. Dan kunnen we deze tijdig voor u verwerken. Wilt u tips om uw administratie efficiƫnter in te richten? Vraag het uw contactpersoon.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met onze Agro afdeling of bel met uw relatiebeheerder. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: agro@vanoers.nl.

Van Oers Agro

Bent u op zoek naar een agrarisch adviseur?

Van Oers Agro ondersteunt u om het optimale uit uw agrarische onderneming te halen. Wij zijn uw agrarisch adviseur die zelf uit de sector komt, geven u deskundig advies op maat en actueel inzicht in de financiƫle positie van uw bedrijf.
Meer informatie
Agroflits week 46

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Theunis Mulders
Theunis Mulders | Directeur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand e-mailadres of telefoonnummer. Zij helpen u graag verder!