Vanoers.nlAgroAgroflits week 20

Agroflits week 20 

Agroflits week 20

Lees hieronder het laatste agrarische nieuws.

Conceptregeling Landelijke beëindigingsregeling veehouderij

Via RVO heeft het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit bovengenoemde conceptregeling ter consultatie online gepubliceerd. Het is de bedoeling dat melkvee-, varkens- en pluimveehouders via deze regeling hun bedrijf of een locatie vrijwillig en met subsidie kunnen beëindigen ter vermindering van de stikstofdepositie. U kunt tot 13 juni 2022 vragen, reacties of voorstellen over de conceptregeling delen via de internetconsultatie. Let wel, het betreft een conceptregeling. De regeling is dus nog niet opengesteld voor aanvragen.

De partner BV-structuur – is dat iets voor mij?

Steeds vaker zien we in de agrarische praktijk de partner BV-structuur. Door verdere beperking van de zelfstandigenaftrek de komende jaren kan deze structuur zorgen voor fiscale voordelen. Deze voordelen bestaan voornamelijk uit het uitstellen van belastingen, omdat de BV tot een bedrag van €395.000 een tarief van 15% kent. Pas op het moment dat de winsten na belastingen worden uitgekeerd aan privé betaalt u nog 26,9% aanmerkelijk belang heffing. Tot op dit moment bepaalt u zelf wanneer u de heffing voor uw rekening neemt. Wilt u graag meer informatie over dit onderwerp? Het volledige artikel kunt u hier lezen.

Wetsvoorstel moet zorgen voor verlaging btw op energie en accijnzen op brandstof

Op 28 april 2022 heeft de Staatssecretaris het wetsvoorstel ‘Wet aanvullende fiscale koopkrachtmaatregelen 2022’ naar de Tweede Kamer gestuurd. In dit wetsvoorstel wordt geregeld dat de btw op energie per 1 juli 2022 verlaagd wordt van 21% naar 9%. Tevens regelt het wetsvoorstel de verlaging van de accijnzen op brandstoffen, die reeds sinds 1 april 2022 in werking zijn getreden. Het kabinet heeft ervoor gekozen deze wijzigingen door te voeren om de huidige energie- en brandstofprijzen enigszins te dempen en zo consumenten tegemoet te komen en te ondersteunen. Vooralsnog zullen de tijdelijke verlagingen gelden tot en met het einde van 2022, daarna zullen de maatregelen komen te vervallen.

Subsidie Energie-efficiente glastuinbouw nog steeds aan te vragen

Tot 30 juni 2022 kan tot 25% subsidie aangevraagd worden door glastuinbouwbedrijven voor investeringen in belichting, een tweede energiescherm, aansluiting warmtenetwerk, luchtbehandelingssysteem en een hogedrukvernevelingsinstallatie. Per type investering gelden maximumbedragen. Voor de aanvraag moet een opdrachtbevestiging zijn aangegaan met daarin een subsidievoorbehoud. Er mogen voorafgaand aan de aanvraag nog geen aanbetalingen zijn gedaan. Het totaalbudget van de subsidie bedraagt 13 miljoen euro. Alleen bedrijven die hun CO2 opgave hebben gedaan komen in aanmerking voor subsidie. Lees de voorwaarden op de website van rvo.

Voorjaarsnota: eerste schijf vennootschapsbelasting mogelijk verlaagd

Het kabinet heeft in de voorjaarsnota diverse maatregelen opgenomen waarvan enkele ook voor ondernemers gevolgen hebben. Het minimumloon wordt vervroegd verhoogd, in 2023, 2024 en 2025 gaat dit telkens met 2,5% omhoog. Daarnaast zijn er plannen om de eerste tariefschijf (15%) in de vennootschapsbelasting terug te verlagen naar € 200.000. De afgelopen jaren is deze schijf juist verhoogd naar € 245.000 (2021) en € 395.000 (2022).

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met onze Agro afdeling of bel met uw relatiebeheerder. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: agro@vanoers.nl.

Theunis Mulders
Theunis Mulders
Directeur
Bekijk onze open-staande vacatures op Werken bij Van Oers.
Van Oers Agro

Bent u op zoek naar een agrarisch adviseur?

Van Oers Agro ondersteunt u om het optimale uit uw agrarische onderneming te halen. Wij zijn uw agrarisch adviseur die zelf uit de sector komt, geven u deskundig advies op maat en actueel inzicht in de financiële positie van uw bedrijf.
Meer informatie
Agroflits week 46

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Theunis Mulders
Theunis Mulders | Directeur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand e-mailadres of telefoonnummer. Zij helpen u graag verder!