Vanoers.nlAgroDe partner BV-structuur – is dat iets voor mij?

De partner BV-structuur – is dat iets voor mij? 

Partner BV-structuur

Steeds vaker zien we in de agrarische praktijk de partner BV-structuur. Door verdere beperking van de zelfstandigenaftrek de komende jaren kan deze structuur zorgen voor fiscale voordelen. Deze voordelen bestaan voornamelijk uit het uitstellen van belastingen, omdat de BV tot een bedrag van 395.000 Euro een tarief van 15% kent. Pas op het moment dat de winsten na belastingen worden uitgekeerd aan privé betaalt u nog 26,9% aanmerkelijk belang heffing.

Heffing

Tot op dit moment bepaalt u zelf wanneer u de heffing van deze 26,9% voor uw rekening neemt. De huidige wetgeving geeft ruimte om deze lang uit te stellen of weer door te schuiven aan uw bedrijfsopvolgers.

Mogelijk gaat dit in de toekomst wijzigen. Voor de overheid is dit uitstel van belastingen een doorn in het oog, maar anderzijds zijn deze regels ontstaan ter bescherming van het familiebedrijf. Deze familiebedrijven zorgen in Nederland nog altijd in belangrijke mate voor de werkgelegenheid. Maar na de recente uitspraken omtrent onterechte belastingheffingen op spaargelden in Box 3, komt deze aanmerkelijk belang heffing van 26,9% (Box 2) weer in beeld.

Box 2

In het verleden is al eens onderzocht of het mogelijk is om in Box 2 jaarlijks af te rekenen over een fictief rendement van de aandelen. Dit bedrag mag dan jaarlijks worden uitgekeerd of verhoogd de verkrijgingsprijs, dit is het bedrag wat nog belastingvrij uit de BV mag worden gehaald.

Partner BV-structuur

Tot die tijd en mogelijk ook daarna kunt u zeker voordelen behalen met de partner BV-structuur. Voordelen die er dan te behalen zijn;

  • Lagere winst uit onderneming in de inkomstenbelasting zorgt voor hogere heffings- en arbeidskorting.
  • Lager inkomen kan zorgen voor recht op toeslagen.
  • Uitstel van belasting geeft liquiditeitsruimte voor investeringen en financieringen.

Vanzelfsprekend neemt ook uw administratieve last toe.

Uw relatiebeheerder van Van Oers Agro kan de voordelen voor u berekenen.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met onze Agro afdeling of bel met uw relatiebeheerder. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: agro@vanoers.nl.

Arno Zagers
Arno Zagers
Directeur accountancy
Van Oers Agro

Bent u op zoek naar een agrarisch adviseur?

Van Oers Agro ondersteunt u om het optimale uit uw agrarische onderneming te halen. Wij zijn uw agrarisch adviseur die zelf uit de sector komt, geven u deskundig advies op maat en actueel inzicht in de financiële positie van uw bedrijf.
Meer informatie
Agroflits week 46

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Arno Zagers
Arno Zagers | Directeur accountancy
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand e-mailadres of telefoonnummer. Zij helpen u graag verder!