Vanoers.nlAgroAgroflits week 18

Agroflits week 18 

Agrolfits week 18

Lees hieronder het laatste agrarische nieuws.

Cursus bedrijfsopvolging in de tuinbouwsector

Als jonge ondernemer en (potentiële) bedrijfsopvolger in de tuinbouwsector staat u voor een hoop uitdagingen en krijgt u te maken met behoorlijk wat fiscale wetgeving en juridische vastlegging. Daarnaast is het vaak op persoonlijk vlak een bijzonder intensief en emotioneel traject. In onze kennissessies op 15 mei en 7 juni a.s. praten wij u bij over bedrijfsopvolging in de tuinbouwsector. Hierbij is er volop gelegenheid om vragen te stellen over zaken die u bezighouden. Op die manier krijgt u veel praktijkinformatie en kunt u de opgedane kennis morgen al toepassen. Via onze website kunt u zich aanmelden.

Werknemersparticipaties: de fiscale aandachtspunten

In een krappe arbeidsmarkt is het nog belangrijker om werknemers langdurig aan uw bedrijf te binden. Dit kan op verschillende manieren. Eén van die manieren is een beloningsysteem met behulp van werknemersparticipaties. Een participatie creëert binding en betrokkenheid van de medewerker bij uw onderneming. Er zijn een aantal veel voorkomende beloningsvormen zoals een bonusregeling, Stock Appreciation Rights (SAR), aandelen of aandelenopties. De verschillende vormen van participaties hebben fiscale gevolgen voor de inkomstenbelasting, de vennootschapsbelasting en de loonbelasting. Meer hierover leest u in het volledige artikel.

Voorjaarsnota 2023: fiscale maatregelen bedrijfsopvolgingsregeling

Afgelopen week zijn in de Voorjaarsnota 2023 een aantal belangrijke wijzigingen aangekondigd voor de bedrijfsopvolgingsregeling. Door gebruik te maken van de vrijstelling in de bedrijfsopvolgingsregeling betaalt u minder of geen belasting bij schenking of vererving van het familiebedrijf. Het Kabinet is voornemens om de vrijstelling aan te passen naar een vrijstelling van 100% voor 1,5 miljoen ondernemingsvermogen en over het meerdere een vrijstelling van 70%. Nu ligt de grens op 1,2 miljoen en is het meerdere voor 83% vrijgesteld. Ook zal oneigenlijk gebruik van de regeling worden aangepakt. Daarnaast komt vastgoed dat aan derden wordt verhuurd niet langer in aanmerking voor de regeling. Bent u benieuwd naar de verdere maatregelen uit de Voorjaarsnota? Meer hierover leest u in het volledige artikel.

Wetsvoorstel ter implementatie UnieKOR naar Tweede Kamer

Per 1 januari 2025 zal de kleine ondernemingsregeling (KOR) op Europees niveau gewijzigd worden. De richtlijn met een set aan nieuwe regels zal uiterlijk 31 december 2024 moeten worden doorgevoerd in de nationale wetgeving van alle lidstaten. Inmiddels heeft Staatssecretaris Van Rij van Financiën het wetsvoorstel ‘Wet implementatie richtlijn kleineondernemersregeling’ naar de Tweede Kamer gestuurd. Het wetsvoorstel betreft een implementatie van de EU-richtlijn kleineondernemersregeling, de zogenoemde UnieKOR. Wij houden u vanzelfsprekend op de hoogte en zullen u tijdig informeren over de exacte inhoud van de UnieKOR.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met onze Agro afdeling of bel met uw relatiebeheerder. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: agro@vanoers.nl.

Van Oers Agro

Bent u op zoek naar een agrarisch adviseur?

Van Oers Agro ondersteunt u om het optimale uit uw agrarische onderneming te halen. Wij zijn uw agrarisch adviseur die zelf uit de sector komt, geven u deskundig advies op maat en actueel inzicht in de financiële positie van uw bedrijf.
Meer informatie
Agroflits week 46

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Theunis Mulders
Theunis Mulders | Directeur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand e-mailadres of telefoonnummer. Zij helpen u graag verder!