Vanoers.nlAgroAgroflits week 18

Agroflits week 18 

Agroflits week 18

Lees hieronder het laatste agrarische nieuws.

Groenverklaring voor meer duurzame en innovatieve investeringen

Vanaf 1 juni 2022 gaat de vernieuwde regeling groenprojecten in. Met de vernieuwde regeling kunnen ondernemers voor meer investeringen een groenverklaring krijgen. Zo zullen er meer opties zijn voor investeringen in energietransitie en kringlooplandbouw. De regeling is interessant voor ondernemers die financiering zoeken voor investeringen in innovatieve, duurzame technieken. Wilt u meer lezen over de vernieuwde regeling? Meer informatie kunt u vinden op de website van RVO.

Afroming fosfaatrechten

Als u fosfaatrechten verkoopt, worden deze rechten meestal afgeroomd, waardoor de koper minder fosfaatrechten ontvangt dan er bij u afgeboekt worden. Doordat het aantal fosfaatrechten onder het plafond van 84,9 miljoen kilogram is gekomen, is het afromingspercentage met ingang van 29 april 2022 verlaagd van 20% naar 10%. Nadere informatie over overdracht van kunt u nalezen op de website van RVO.

Definitieve vaststelling subsidie ongedekte vaste kosten land- en tuinbouw

Wanneer u een aanvraag heeft gedaan voor de subsidie ongedekte vaste kosten (OVK) in verband met Covid-19 voor het derde kwartaal 2021, heeft u tot 1 september 2022 de tijd om de subsidievaststelling van de OVK aan te vragen. Deze datum is naar achteren geschoven om de aanvrager voldoende tijd te gunnen om na het indienen van een verzoek tot subsidievaststelling van de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) ook de OVK subsidievaststelling aan te vragen. De OVK is een extra subsidie voor land- en tuinbouwbedrijven die door de coronamaatregelen in betalingsproblemen zijn gekomen en de maximale TVL al hebben aangevraagd.

Het UBO-register, geldt dat ook voor mij?

Met ingang van 27 september 2020 geldt voor onder andere maatschappen, vennootschappen onder firma, commanditaire vennootschappen en besloten vennootschappen de verplichting om de UBO (Ultimate Beneficial Owner) te registreren. Dit had voor 27 maart 2022 gedaan moeten zijn. Uiteindelijk was 37% van de ondernemingen die zich moesten registeren daadwerkelijk geregistreerd op 27 maart 2022. Hiernaast waren er op die datum nog circa 300.000 registraties die beoordeeld moesten worden. De verwachting is dat na deze verwerking uiteindelijk 52% van alle ondernemingen op 27 maart 2022 is geregistreerd in het UBO-register. De handhaving van het UBO-register vanuit de overheid is inmiddels gestart. Wilt u meer lezen over dit onderwerp? Het volledige artikel kunt u hier lezen.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met onze Agro afdeling of bel met uw relatiebeheerder. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: agro@vanoers.nl.

Theunis Mulders
Theunis Mulders
Directeur
Bekijk onze open-staande vacatures op Werken bij Van Oers.

Van Oers Agro
Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  • Ik ga akkoord met de privacyverklaring.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Van Oers Agro

Bent u op zoek naar een agrarisch adviseur?

Van Oers Agro ondersteunt u om het optimale uit uw agrarische onderneming te halen. Wij zijn uw agrarisch adviseur die zelf uit de sector komt, geven u deskundig advies op maat en actueel inzicht in de financiƫle positie van uw bedrijf.
Meer informatie
Agroflits week 46

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Theunis Mulders
Theunis Mulders | Directeur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand e-mailadres of telefoonnummer. Zij helpen u graag verder!