Vanoers.nlAgroAgroflits week 16

Agroflits week 16 

Agroflits week 16

Lees hieronder het laatste agrarische nieuws.

Subsidieregeling Energie-efficiëntie glastuinbouw (EG)

Op 19 april opende de subsidieregeling Energie-efficiëntie glastuinbouw. Met deze subsidie kunnen glastuinders en samenwerkingsverbanden energiebesparende maatregelen nemen, zoals LED-belichting, een 2e energiescherm, hogedrukvernevelingsinstallatie etc. U krijgt maximaal 25% vergoed van de kosten die onder de subsidie vallen. Bij elke aanvraag moet de subsidie minimaal € 5.000 zijn. Subsidie aanvragen is mogelijk tot en met 30 juni 2022 voor 17:00 uur. Op de website van RVO kunt u de voorwaarden lezen en kunt u uw aanvraag direct regelen.

Het nieuw GLB 2023 en de gecombineerde opgave 2022

Er zijn een aantal onderwerpen vanuit het nieuwe GLB 2023 waarmee u nu reeds rekening dient te houden bij het invullen van de gecombineerde opgave 2022. Naast de reeds eerder behandelde “extra betaling jonge landbouwers” betreft dit “rotatie gewassen op bouwland” wat o.a. een voorwaarden is voor het verkrijgen van de basispremie vanaf 2023 en “groenbedekking” wat een onderdeel is van de eco-regeling. Beide hebben betrekking op bouwland en u dient hiermee rekening te houden bij het invullen van uw bouwplan in de gecombineerde opgave 2022. Daar echter het nieuwe GLB nog in ontwikkeling is, kunnen de regels straks anders uitwerken. U kunt e.e.a. nalezen op de site van RVO.

Belasting over vermogen en rechtsherstel box 3

Sinds de uitspraak van de Hoge Raad in december, waarbij geoordeeld werd dat het belasten van vermogen op basis van een fictief rendement in strijd is met het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM), is dit onderwerp de afgelopen weken veel in het nieuws geweest. Wij lichten de belangrijkste punten voor u uit. Voor belastingplichtigen waarbij sprake is van belastingheffing in box 3 worden voorlopig geen maatregelen tot invordering genomen.  En het kabinet is van plan om vanaf 2025 belasting te gaan heffen op basis van het werkelijke rendement op vermogen. Daarvoor zijn twee opties uitgewerkt. Wilt u meer lezen over dit onderwerp? Het volledige artikel kunt u hierlezen.

Vernieuw de Twinfield-bankkoppeling

Als gevolg van nieuwe wetgeving moet de automatische bankkoppeling tussen Twinfield en de Rabobank vernieuwd worden. Door middel van de bankkoppeling komen de transacties automatisch in de financiële administratie. De andere banken volgen later dit jaar. In het zoekveld bovenin uw scherm typt u ‘banken’, waarna u in het overzicht bankrekeningen komt. Daar kunt u klikken op ‘upgrade beschikbaar’,  de rest wijst zichzelf uit. Het streven is om uiterlijk 1 juli de bankkoppeling te vernieuwen, aangezien de Rabobank stopt met de ondersteuning van de huidige koppeling.

Cursus – Juridisch in control ondernemen

Ondernemen betekent ook risico nemen. Als ondernemer wilt u de juridische risico’s echter zoveel mogelijk voorkomen en buiten de deur houden. En bij voorkeur alleen de vruchten plukken van uw onderneming. Maar hoe weet u zeker dat u geen onnodige risico’s loopt? En u daadwerkelijke alleen de vruchten kunt blijven plukken? Hiervoor is het belangrijk dat u juridisch in control onderneemt. Wij vertellen u hier graag meer over in deze cursus. Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden? Bekijk dan onze website.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met onze Agro afdeling of bel met uw relatiebeheerder. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: agro@vanoers.nl.

Theunis Mulders
Theunis Mulders
Directeur
Bekijk onze open-staande vacatures op Werken bij Van Oers.
Van Oers Agro

Bent u op zoek naar een agrarisch adviseur?

Van Oers Agro ondersteunt u om het optimale uit uw agrarische onderneming te halen. Wij zijn uw agrarisch adviseur die zelf uit de sector komt, geven u deskundig advies op maat en actueel inzicht in de financiële positie van uw bedrijf.
Meer informatie
Agroflits week 46

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Theunis Mulders
Theunis Mulders | Directeur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand e-mailadres of telefoonnummer. Zij helpen u graag verder!