Vanoers.nlAgroAgroflits week 14

Agroflits week 14 

Agroflits week 14

Lees hieronder het laatste agrarische nieuws.

Innovatiebox weer financieel interessanter

Een bv die gebruikmaakt van belastingvoordeel vanuit de WBSO om daarmee zelf producten of processen (door) te ontwikkelen, kan mogelijk gebruik maken van de innovatiebox. Middels deze fiscaal gunstige regeling kan een deel van de innovatieve winst van de bv belast worden tegen een effectief belastingtarief van 9% in plaats van het normale vennootschapsbelastingtarief van 19% of 25,8%. Dit biedt een mooie mogelijkheid voor een extra belastingbesparing. Bent u benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor uw bedrijf? Neem dan contact op met uw Van Oers relatiebeheerder. Deze kan u desgewenst in contact brengen met onze Van Oers innovatieboxspecialist.

Overdrachtsbelasting en overname agrarische woning

Na een aantal verhogingen in de afgelopen jaren is het hoge tarief in de overdrachtsbelasting sinds begin dit jaar 10,4%. Voor woningen geldt een tarief van 2%. Hierbij geldt onder andere dat u zelf in de woning moet gaan wonen. Als u jonger bent dan 35 jaar, dan komt u mogelijk in aanmerking voor een vrijstelling. De overnamesom van de woning mag dan niet hoger zijn dan € 440.000. Als onroerende zaken bij een bedrijfsoverdracht worden overgedragen aan bijvoorbeeld een kind, kleinkind, broer, zus of hun echtgenoten geldt een vrijstelling voor de overdrachtsbelasting. Deze vrijstelling geldt echter niet voor de woning die op de balans van de overdrager staat. Ook niet als de bedrijfsopvolger zelf in de woning gaat wonen. Laat u tijdig informeren over de mogelijke gevolgen van een toekomstige overname.

Ardbeidsmarkt op de schop

De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft een pakket maatregelen ter hervorming van de arbeidsmarkt met de Tweede Kamer gedeeld. Deze zijn met name gericht op het bieden van meer flexibiliteit voor de werkgever en meer zekerheid voor de werknemer. We lichten de belangrijkste veranderingen toe in dit artikel.

Reiskostenvergoeding en duurzaam woon-werkverkeer

Verduurzamen blijft ons bezig houden. Middels regelingen zoals de reiskostenvergoeding probeert de overheid duurzaam woon-werkverkeer te stimuleren. Door deze regelingen kan het fiscaal interessant zijn om duurzame reisopties aan uw werknemers aan te bieden. Zo kunt u de aankoop van een fiets tot zeker hoogte aan uw werknemer vergoeden binnen de vrije ruimte van de werkkostenregeling. Als u gebruikmaakt van deze optie is de werknemer zelf eigenaar van de fiets. Indien de werknemer zelf een fiets koopt, kunt u een onbelaste reiskostenvergoeding van € 0,21 verstrekken voor woon-werkverkeer. Daarnaast is het mogelijk om gebruik te maken van de cafetariaregeling door uitruil van brutoloon. In het volledige artikel nemen wij u mee in alle duurzame reisopties die er zijn en de fiscale regelingen die u hierbij in kunt zetten.

Cursus bedrijfsopvolging in de tuinbouwsector

Als jonge ondernemer en (potentiële) bedrijfsopvolger in de plantaardige sector staat u voor een hoop uitdagingen en krijgt u te maken met behoorlijk wat fiscale wetgeving en juridische vastlegging. Daarnaast is het vaak op persoonlijk vlak een bijzonder intensief en emotioneel traject. In onze kennissessies op 15 mei en 7 juni a.s. praten wij u bij over de bedrijfsopvolging in de tuinbouwsector. Hierbij is er volop gelegenheid om vragen te stellen over zaken die u bezig houden. Op die manier krijgt u veel praktijkinformatie en kunt u de opgedane kennis morgen al toepassen. Via onze website kunt u zich inschrijven.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met onze Agro afdeling of bel met uw relatiebeheerder. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: agro@vanoers.nl.

Van Oers Agro

Bent u op zoek naar een agrarisch adviseur?

Van Oers Agro ondersteunt u om het optimale uit uw agrarische onderneming te halen. Wij zijn uw agrarisch adviseur die zelf uit de sector komt, geven u deskundig advies op maat en actueel inzicht in de financiële positie van uw bedrijf.
Meer informatie
Agroflits week 46

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Theunis Mulders
Theunis Mulders | Directeur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand e-mailadres of telefoonnummer. Zij helpen u graag verder!