Vanoers.nlAgroAgroflits week 12

Agroflits week 12 

Agroflits week 12

Lees hieronder het laatste agrarische nieuws.

31 maart nadert: deadline EIA/MIA-aanvragen uit 2022

Heeft u in de laatste week van 2022 nog geïnvesteerd in bedrijfsmiddelen die op de milieu- of energielijst staan en in aanmerking komen voor EIA, MIA en/of VAMIL? Dan heeft u nog een paar dagen de tijd om de aanvraag voor deze regelingen bij het RVO in te dienen. Aanvragen moeten immers binnen drie maanden na het aangaan van de opdrachtbevestiging binnen zijn. Heeft u eind 2022 nog geïnvesteerd in bijvoorbeeld zonnepanelen, mulch-apparatuur of elektrische machines? Houd de driemaandstermijn in de gaten.

Gecombineerde Opgave: wacht niet te lang

Uiterlijk 15 mei 2023 moet de Gecombineerde Opgave ingediend worden. Vanaf 2023 geldt voor het eerst het nieuwe GLB en dat leidt tot grote veranderingen in de opgave. Door deze verandering bent u gemiddeld drie tot vier keer zoveel tijd kwijt met het invullen. Wilt u dat wij u ondersteunen met het indienen van de Gecombineerde Opgave? Wacht dan niet te lang en neem tijdig contact met ons op, aangezien onze capaciteit beperkt is. Vult u de Gecombineerde Opgave zelf in? Houd dan rekening met extra tijdsbesteding en begin op tijd!

Belastingdienst en LTO Nederland verlengen afspraken cafetariaregeling

In december 2021 is er een akkoord gesloten tussen LTO Nederland en de belastingdienst inzake de collectieve cafetariaregeling. De regeling is destijds voor twee jaar verlengd waardoor de toepassing in 2023 nog mogelijk is. Binnen deze regeling mag een deel van het brutosalaris van arbeidsmigranten binnen de agrarische sector fiscaal vriendelijk worden uitgeruild. Wilt u graag meer informatie? Lees het volledige artikel.

Openstelling aanvraag Tegemoetkoming energiekosten (TEK)

Indien uw energiekosten een relatief groot deel uitmaken van uw totale omzet, kunt u vanaf 21 maart een tegemoetkoming in deze energiekosten aanvragen. De tegemoetkoming kan bij het RVO worden aangevraagd van 21 maart 2023 09:00 uur tot en met 2 oktober 2023 17:00 uur. Voor de aanvraag is eHerkenning nodig op niveau eH3. Ondernemers met een eenmanszaak kunnen echter ook terecht met DigiD. De tegemoetkoming ziet op de periode 1 november 2022 tot 31 december 2023. Om in aanmerking te komen voor deze subsidie dient er voldaan te worden aan een aantal voorwaarden. Meer over deze voorwaarden leest u in het volledige artikel.

Meldingen en registraties RVO: jaarkalender 2023

Ziet u door de bomen het bos niet meer en is het u onduidelijk wanneer u welke registraties en meldingen moet doen bij het RVO? Op de website van het RVO staat een jaarkalender waarop de belangrijkste data van 2023 zijn vermeldt met een toelichting. Via deze pagina kunt u ook Webinars terugkijken die in het verleden door het RVO gegeven zijn, bijvoorbeeld over de Gecombineerde Opgave. Wellicht is dit een hulpmiddel voor u bij het invullen van de Gecombineerde Opgave.

Herinnering: machtigingscode vooraf ingevulde aangifte

De Belastingdienst stelt ieder jaar een vooraf ingevulde aangifte (VIA) beschikbaar. Van Oers mag de gegevens van de VIA alleen gebruiken als u daar toestemming voor geeft. Heeft u ons nog geen toestemming gegeven? Dan ontvangt u binnen nu en enkele weken een brief van de Belastingdienst met een code, waarmee u ons kunt machtigen om de VIA te activeren. Wij verzoeken u de code aan ons door te geven. U kunt de brief afgeven op ons kantoor of mailen naar uw relatiebeheerder.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met onze Agro afdeling of bel met uw relatiebeheerder. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: agro@vanoers.nl.

Van Oers Agro

Bent u op zoek naar een agrarisch adviseur?

Van Oers Agro ondersteunt u om het optimale uit uw agrarische onderneming te halen. Wij zijn uw agrarisch adviseur die zelf uit de sector komt, geven u deskundig advies op maat en actueel inzicht in de financiële positie van uw bedrijf.
Meer informatie
Agroflits week 46

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Theunis Mulders
Theunis Mulders | Directeur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand e-mailadres of telefoonnummer. Zij helpen u graag verder!