Vanoers.nlDienstenDuurzaamheidsadviesESG-wetgeving en due diligence

ESG-wetgeving en due diligence

ESG impact
ESG-wetgeving en due diligence met van oers

ESG-wetgeving en Due Diligence

Valt u onder de CSRD, en wilt u daarmee een (geïntegreerd) duurzaamheidsverslag publiceren? Welke wetgeving komt er op uw bedrijf af, en hoe zorgt u ervoor dat u bent voorbereid? Welke certificeringen kunnen meerwaarde leveren voor uw organisatie?

ESG-wetgeving en due diligence met van oers

Duurzaamheidscertificering

Wij helpen u met (het inzichtelijk maken van) noodzakelijke en gewenste duurzaamheidscertificeringen, wet- en regelgeving en verslaglegging.

Anno 2023 wordt duurzaamheid compliance namelijk een steeds belangrijker thema. Met al bestaande en veel opkomende wetgeving wordt het een groter domein. Wij begeleiden u graag in de wetgeving die voor uw onderneming en sector van belang is. Hierbij houden we oog op kansen die het biedt.

CSRD

Voor grote onderneming volgt er wetgeving op Europees niveau die over het boekjaar 2025 moeten rapporteren. Als controlerend middel zal de accountant hier ook zijn licht over laten schijnen. Klinkt dit technisch? Wij maken het behapbaar, concreet en zorgen samen met u voor kansen, aan de hand van de CSRD-wetgeving, die u voorsprong geven. Dit doen wij samen met onze strategische partner Green by Blue. Wilt u meer weten kijk dan ook hier.

Overige wetgeving

Speelt er andere wetgeving in uw sector of bij uw bedrijf? Een voorbeeld hiervan is de Nederlandse wet ter rapportage van uw woon-werk verkeer als uw bedrijf bestaat uit meer dan 100 fte. Maar ook sectoren die onder het EU-emissiehandelssysteem vallen en dus gaan betalen voor CO2-uitstoot. Ook dan helpen wij u graag om te kijken wat er nodig is om aan deze wetgeving te voldoen. Hierbij zoeken we de samenwerking met onze interne sector specialisten.

Due diligence

Met de opkomende transparantievereisten op het gebied van duurzaamheid wordt het onderzoek doen naar de positie en status van duurzaamheid belangrijker. Om ervoor te zorgen dat u een zo volledig mogelijk beeld heeft van ondernemingen kan het van belang zijn dit proces en geïntegreerd aan te pakken. Hierbij zorgen wij ervoor dat we met onze interne collega’s van Due Diligence u een complete dienstverlening aanreiken.

Green by Blue

In samenwerking met Green by Blue, samenwerkingspartner van Van Oers, helpen we onze CSRD-plichtige klanten om zich voor te bereiden op deze duurzaamheidsverslaglegging. Normaliter bestaat de ondersteuning uit een drietal sleutelfases, te weten; 1) ontwerp, 2) implementatie en 3) verslaglegging.

Onderwerpen die hierbij o.a. aan bod komen zijn het bepalen van materiële thema’s, stakeholder analyse, definiëren van strategie, doelen en KPI’s en het bepalen van de datapositie. Daarna volgt het opstellen en realiseren van een implementatieplan en de daadwerkelijke voorbereiding op het verslagleggen volgens de CSRD-vereisten zelf.

Uw specialist in Duurzaamheidsadvies

Heeft u hulp nodig bij uw duurzaamheidsvraagstuk? Onze duurzaamheidsspecialisten helpen u graag verder. Neem vrijblijvend contact op voor een afspraak.

Benieuwd naar onze ervaring en wat wij voor u kunnen betekenen? Bekijk hier onze praktijkvoorbeelden

Keswin Corporaal
Keswin Corporaal | Manager duurzaamheidsadvies
Benieuwd hoe we u verder kunnen helpen?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder!