Vanoers.nlDuurzaamheidsadviesVan Oers sluit zich aan bij duurzaamheidsplatform Green by Blue

Van Oers sluit zich aan bij duurzaamheidsplatform Green by Blue 

Samenwerking Green by Blue

Vanaf 2025 verplicht de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) een groot aantal Nederlandse ondernemingen om hun prestaties op het gebied van duurzaamheid te rapporteren. Naar schatting zal dit invloed hebben op zon 1.500 tot 2.000 ondernemingen in Nederland. Om ervoor te zorgen dat Van Oers u ook op dit gebied zo goed mogelijk kan adviseren, sluiten wij ons per 1 februari 2023 aan bij het duurzaamheidsplatform Green by Blue 

CSRD

Ondernemingen die aan de CSRD-richtlijn moeten voldoen, dienen ecologische, sociale en governance (ESG) risico’s en andere duurzaamheidsinformatie te rapporteren. Hiervoor zullen ze de juiste gegevens moeten verzamelen, denk hierbij aan data met betrekking tot de CO2-footprint, anti-corruptiebeleid en zinvol werk. Vervolgens dient de accountant het verslag te controleren. Hierdoor komen ondernemingen en hun accountant voor een uitdaging te staan. Het is van belang dat ondernemingen zich nu al gaan voorbereiden op de CSRD, zodat er tijdig gestart kan worden met het verzamelen van de nodige data. Daarnaast dient de accountant op de hoogte te zijn van de regelgeving om hun klanten ook in de voorbereiding op de CSRD te kunnen adviseren. 

Kennis vergroten door samenwerking

Het rapporteren van het ESG-beleid is voor veel ondernemers nieuw waardoor het van essentieel belang is dat onze adviseurs de klanten adequaat kunnen adviseren. Een samenwerking met een duurzaamheidsplatform als Green by Blue was daarin een logische stap, omdat zowel onze adviseurs als onze klanten daar profijt van zullen hebben. Directeur Audit, Rene Rademakers, zegt hierover: “We zochten naar een manier om onze strategische kennis op het gebied van duurzaamheid en rapportage te versterken en tegelijkertijd onze klanten op een professionele wijze te ontzorgen bij de voorbereidingen op de CSRD. Daarnaast willen we ook onze medewerkers opleiden op het gebied van duurzaamheid en controle zodat ook zij zich kunnen blijven ontwikkelen en wij een duurzame werkplek bieden. Die oplossing vinden we in de aansluiting bij Green by Blue. We kijken ernaar uit om de krachten te bundelen, zodat we  onze klanten zo goed mogelijk kunnen adviseren.” 

In onderstaande video gaat René Rademakers verder in op de samenwerking met Green by Blue. 

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met onze specialisten. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: info@vanoers.nl.

Neem contact op

René Rademakers
René Rademakers
Bestuurder / Directeur audit

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

René Rademakers
René Rademakers | Bestuurder / Directeur audit
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder!