Vanoers.nlBranchesOnderwijsPersoneelsadministratiePensioenadvies voor het onderwijs

Pensioenadvies voor het onderwijs

Oude man
Pensioenadvies door Van Oers

De pensioenregelingen voor de onderwijssector

Als onderwijsinstelling moet u uw medewerkers verplicht aanmelden bij het ABP, het pensioenfonds voor overheid en onderwijs. Het ABP streeft er met haar pensioenregeling naar om 75% van het gemiddelde loon op te bouwen en de pensioenuitkeringen te indexeren.

Pensioenadvies door Van Oers

Wanneer gaat u met pensioen als u in het onderwijs werkt?

In Nederland is de richtleeftijd waarop we met pensioen kunnen gaan per 01-01-2018 68 jaar. Oudere werknemers hebben vaak een prepensioen opgebouwd. Zij kunnen daar de komende jaren nog gebruik van maken door eerder te stoppen met werken. Het ouderdomspensioen gaat standaard in wanneer een medewerker voor het eerst AOW ontvangt. De ingangsdatum voor AOW loopt de komende jaren op naar 67 jaar en 3 maanden. Wij beschikken over de juiste ervaring en expertise om u te adviseren. We bespreken graag de mogelijkheden met u.

Pensioenadvies door Van Oers

Wat kan Van Oers omtrent de pensioenregeling voor u betekenen?

Van Oers staat bekend als pensioenspecialist. Wij geven onafhankelijke lezingen over alle ins en outs van pensioenregelingen, ook die van het ABP. Natuurlijk vertellen we daarbij hoe u de pensioensituatie van uw medewerkers bij ouderdom, arbeidsongeschiktheid en overlijden kunt optimaliseren. Het kan bijvoorbeeld interessant zijn voor bepaalde groepen medewerkers om extra in de pensioenregeling te storten, zodat zij eerder kunnen stoppen met werken. Over deze en andere situaties en pensioenvraagstukken die voor uw onderwijsinstelling spelen adviseren wij u graag.

Sandra van Es
Sandra van Es | Directielid fiscaal
Benieuwd hoe u de pensioenregeling voor u en uw medewerkers zo goed mogelijk moet regelen?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter. Het kennismakingsgesprek is vrijblijvend en kosteloos.
Neem contact op phone Terugbelverzoek