Vanoers.nlBranchesDga en familiebedrijvenVermogenBeleggen binnen of buiten de bv

Beleggen als dga binnen of buiten de bv?

Grafieken
Beleggen binnen en buiten de bv met Van Oers

Wat is fiscaal gunstig voor de dga?

Wilt u als dga een deel van uw opgebouwd vermogen beleggen? Dat is mogelijk, maar doet u dat dan binnen of buiten de bv? Die keuze maakt u niet enkel op basis van de cijfers. Wat fiscaal gunstig is voor u als dga hangt van meerdere factoren af. Onze specialisten bespreken graag de mogelijkheden met u en helpen u met het maken van de juiste keuze.

Beleggen binnen en buiten de bv met Van Oers

Beleggen binnen de bv of een vbi

Het is mogelijk om binnen uw bv te beleggen. U betaalt dan belasting over de winst van de beleggingen en natuurlijk over de waarde van uw bedrijf. Wat u zich als dga dan af moet vragen is wat er gebeurt als u eventueel failliet zou gaan? U kunt ook beleggen in een aparte bv waar geen ondernemingsactiviteiten plaatsvinden. Deze bv kunt u dan omzetten in een vrijgestelde beleggingsinstelling, een vbi. Zo betaalt u geen vennootschapsbelasting en dividendbelasting. Wij bekijken samen met u of dit fiscaal het meest gunstig is.

Beleggen binnen en buiten de bv met Van Oers

Beleggen buiten de bv

U kunt als dga ook beleggen buiten uw bv. U belegt dan in privé. Deze beleggingen vallen in box 3 als u belastingaangifte moet doen. Op de eerste dag van elk jaar wordt de waarde van uw bezittingen bepaald waarover u belasting betaalt. Ook als uw beleggingen geen dividend hebben opgeleverd, betaalt u dus belasting.

Wij zijn de adviseur voor de dga

Indien u een deel van uw vermogen wilt beleggen, is het verstandig u te laten adviseren door een specialist. Het hangt niet alleen af van cijfers, maar ook van persoonlijke factoren. Wat zijn uw wensen? Welk rendement vindt u aantrekkelijk? Welke bezittingen heeft u? Waar draagt u graag uw steentje aan bij en waar wilt u absoluut niet in beleggen? Onze specialisten brengen dit in kaart.

Gerard van Nieuwenhuijzen
Gerard van Nieuwenhuijzen | Directielid fiscaal
Benieuwd of u als dga beter kunt beleggen binnen of buiten uw bv?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter. Het kennismakingsgesprek is kosteloos en vrijblijvend.
Neem contact op phone Terugbelverzoek