Bedrijfsopvolging en waardering van het familiebedrijf

Handen schudden
bedrijfsopvolging binnen het familiebedrijf

Bedrijfsopvolging binnen uw familiebedrijf

De bedrijfsopvolging van uw familiebedrijf komt vroeg of laat aan bod. U legt de werkzaamheden neer en de volgende generatie neemt het stokje over. Om de wisseling van de leiding zo soepel mogelijk te laten verlopen, is het goed om tijdig stil te staan bij dit belangrijke moment en het nodige te regelen. Ook als u dit moment nog niet aan ziet komen. Het is van belang dat de volgende generatie er klaar voor is en een realistisch beeld hebben van de verantwoordelijkheden. Wij zorgen dat u voorbereid bent.

Waardering voor uw familiebedrijf

Een objectieve waardering van het familiebedrijf is erg belangrijk. Aan het vermogen zitten namelijk emotionele aspecten verbonden. Het is dus noodzaak dat er een eerlijke prijs wordt bepaald. Onze specialisten hebben ruime ervaring in het waarderen van bedrijven. Wij weten met welke vragen u zit en op welke factoren de vraagprijs gebaseerd moet worden. Voor een eerlijke waardering van uw bedrijf, bent u bij ons aan het juiste adres.

bedrijfsopvolging binnen het familiebedrijf

Onafhankelijke waardering familiebedrijf

Bij overdracht van een onderneming zijn verschillende varianten te onderscheiden.

  • Een strategische overname.
  • Een management buy-out of buy-in.
  • Uitkoop van een minderheidsaandeelhouder.
  • Bedrijfsopvolging.
  • Boedelscheiding (echtscheiding).
  • Vererving, ofwel verkrijgen van aandelen door overlijden van de aandeelhouder.

In geval van een bedrijfsoverdracht van het familiebedrijf is een onafhankelijke waardering verstandig. Voor een onafhankelijke en degelijk onderbouwde waardebepaling laat u deze uitvoeren door een Register Valuator. Wij bereiden uw waardering voor. Dit doen we samen met onze Corporate Finance-adviseurs. U houdt gewoon één aanspreekpunt.

bedrijfsopvolging binnen het familiebedrijf

Second opinion of Fairness opinion bij waardering

Onze adviseurs kunnen u van dienst zijn bij het beoordelen van een reeds uitgevoerde waardebepaling in de vorm van een second opinion of fairness opinion. Zijn de uitgangspunten goed getoetst? Is de gehanteerde methodiek logisch? Hoe is gekeken naar de toekomstverwachtingen? Wij nemen het rapport met u door en geven in klare taal aan welke zaken er in vermeld staan en eventueel welke gevolgen dit voor uw positie heeft.

Gerard van Nieuwenhuijzen
Gerard van Nieuwenhuijzen | Directielid fiscaal
Wilt u uw familiebedrijf laten waarderen?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter. Het kennismakingsgesprek is kosteloos en vrijblijvend.
Neem contact op phone Terugbelverzoek