De huwelijkse voorwaarden die aan uw wensen voldoen

huwelijkse voorwaarden
De huwelijkse voorwaarden voor dga geregeld door Van Oers

Huwelijkse voorwaarden voor dga

Als dga is het verstandig om huwelijkse voorwaarden op te laten stellen. Zo is het vermogen van de partner beter beschermd tegen een mogelijk faillissement van de onderneming. In de huwelijkse voorwaarden legt u afspraken vast over:

  • vermogen
  • inkomsten
  • gezamenlijke kosten

Gaat u trouwen en kiest u voor huwelijkse voorwaarden? Weet dan dat dit maatwerk is en dat u deze voorwaarden ook moet naleven. Ook als u al getrouwd bent kunt u samen kiezen voor het maken, wijzigen of opheffen van de voorwaarden. Wij zijn uw fiscale adviseur die u ondersteunt bij het opstellen van de huwelijkse voorwaarden die bij u als dga past.

De huwelijkse voorwaarden voor dga geregeld door Van Oers

Verschillende vormen van huwelijkse voorwaarden

Huwelijkse voorwaarden bestaan in veel verschillende vormen. In geval van koude uitsluiting is iedere gemeenschap uitgesloten. Het vermogen van de echtgenoten blijft dan altijd van de betreffende echtgenoot zelf. Het is mogelijk om aan de huwelijkse voorwaarden een verrekenbeding toe te voegen. Omdat met een dergelijk beding inkomen of vermogen op een bepaalde wijze wordt gedeeld tussen de echtgenoten, hebben beide echtgenoten de mogelijkheid om vermogen op te bouwen. Ook als een van beiden geen inkomen heeft. In principe kan elke afspraak tussen de echtgenoten worden vastgelegd in de huwelijkse voorwaarden.

De huwelijkse voorwaarden voor dga geregeld door Van Oers

Naleven huwelijkse voorwaarden

Leeft u in de praktijk niet volgens de huwelijkse voorwaarden? Dan kan dit tot grote discussies leiden bij een echtscheiding. De kans is groot dat de waarde van het totale vermogen van beide echtgenoten alsnog moet worden gedeeld. Deze verdeling staat veelal haaks op de oorspronkelijke bedoeling van de echtgenoten. Het hebben van huwelijkse voorwaarden kan daarom de indruk wekken dat het goed is geregeld, terwijl dit niet het geval hoeft te zijn. Onderhoud van de huwelijkse voorwaarden kan dergelijke verrassingen voorkomen. Indien de oorspronkelijke huwelijkse voorwaarden niet meer aansluiten bij uw huidige wensen, kunt u besluiten om de huwelijkse voorwaarden te wijzigen of zelfs op te heffen. Onze specialisten zorgen dat u de zekerheid krijgt die u voor ogen heeft.

Lenny Blaakman
Lenny Blaakman | Directeur fiscaal
Wilt u uw huwelijkse voorwaarden goed geregeld hebben of wilt u meer advies?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter. Het kennismakingsgesprek is kosteloos en vrijblijvend.
Neem contact op phone Terugbelverzoek