Vanoers.nlBranchesAgroAdvies per bedrijfsfaseInvesteren, financieren en reorganiseren

De ontwikkelingen van uw agrarische onderneming

Aandelen
blijven ondernemen met van oers agro

Investeren, financieren en reorganiseren

Ondernemen is plannen maken, ideeën uitwerken en als deze haalbaar zijn tot uitvoering brengen.

  • De aankoop van landbouwgrond
  • De bouw van een nieuwe stal of kas
  • Uitbreiding van de plantopstand
  • Investering in een nieuwe tractor of machine

U komt dagelijks met investeren in aanraking. En niet altijd zult u de investering kunnen uitvoeren zonder financiering. De specialisten van Van Oers Agro helpen u graag bij investeringsbeslissingen.

blijven ondernemen met van oers agro

Benut uw investeringskansen

Bij investeren draait het natuurlijk om de behoefte aan een nieuw bedrijfsmiddel. Maar zijdelings kunnen ook andere gronden reden geven om tot een investering over te gaan. Zo komt u onder voorwaarden in aanmerking voor investeringsaftrek, extra investeringsaftrek of vrije afschrijvingen, waarmee u fiscaal voordeel kunt behalen. Daarnaast komen veel investeringen in aanmerking voor subsidieverlening. Doorgaans gaat het hier om een tijdelijke openstelling van een subsidieregeling, het is daarom van belang dat u hierover tijdig geïnformeerd wordt.

Reken uw investering door

Met de online dienstverlening die Van Oers Agro levert, rekenen we eenvoudig uw investeringsplannen door. U krijgt hiermee direct inzicht in de meerjarenexploitatie bij verschillende scenario’s en ook uw liquiditeitsprognose kan eenvoudig aan de hand van de investeringsplannen worden aangepast.

Een financieringsaanvraag voor uw agrarische onderneming

Voor grotere investeringen zult u wellicht naar de bank gaan om een externe financiering aan te trekken. Dat valt in deze tijd niet altijd mee, banken zijn hun vermogenspositie aan het versterken en zijn terughoudend in kredietverstrekking. Van Oers Agro onderhoudt een goed contact met de banken die zich richten op de agrarische markt en bespreekt regelmatig de veranderende wensen vanuit de kredietverstrekkers. Laat ons daarom meedenken bij uw financieringsaanvraag, zodat uw aanvraag aan alle vereisten voldoet.

Stuur uw onderneming op tijd bij

Ondernemen is ook anticiperen op veranderende marktomstandigheden. Soms zult u een stapje terug moeten doen om er vervolgens drie vooruit te zetten. Het is daarom van belang dat u die signalen tijdig oppakt, zodat u uw bedrijfsvoering kunt afstemmen op nieuwe omstandigheden. Actueel inzicht in de cijfers en iemand die over uw schouder meekijkt is het middel om tijdig ontwikkelingen te signaleren. Het wijzigen van de bedrijfsopzet, laten afvloeien van personeel of een algehele herstructurering zijn voorbeelden van knoppen waaraan u als ondernemer kunt draaien. Met het Van Oers online portaal heeft u 24 uur per dag de beschikking over dat inzicht en kunt u uw bedrijf eenvoudig vergelijken.

frank de jong
Frank de Jong | Relatiebeheerder
Wilt u ook groeien met uw agrarische onderneming?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter. Het kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend en kosteloos.
Neem contact op phone Terugbelverzoek