Vraag de juiste agrarische subsidies aan

Akkerbouw
subsidie aanvragen door van oers

Subsidie: vaak een kwestie van aanvragen

Met regelgevingen, subsidies en fiscale voordelen probeert de overheid op een aantal gebieden de agrosector een bepaalde richting in te stuwen. Ze hebben allemaal hun specifieke voorwaarden, eisen en aanvraagprocedures waardoor u het overzicht kunt verliezen. Van Oers heeft specialisten in dienst die de regelingen op de voet volgen en daarmee elke kans voor u benutten. We moeten er alleen op tijd bij zijn om de subsidieregeling of het fiscaal voordeel aan te vragen.

Energie-investeringsaftrek, milieu-investeringsaftrek en vrije afschrijving

Veruit de bekendste regelingen waarmee fiscale voordelen te behalen zijn, zijn de Energie-investeringsaftrek (EIA) en de Milieu-investeringsaftrek (MIA). Het is vaak ook nog mogelijk om willekeurig af te schrijven op de investering (VAMIL). Van Oers Agro heeft al veel ondernemers geholpen met hun aanvraag, waardoor hun investering in bijvoorbeeld een tractor, oogstmachine, isolatie, precisiebemester of melkkoeltank in aanmerking is gekomen voor extra fiscaal voordeel. Indien u informatie wenst over beide regelingen kunt u via onderstaande links meer informatie lezen over de bedrijfsmiddelen die in aanmerking komen en de te volgen procedure:

subsidie aanvragen door van oers

Subsidieregeling Jonge Landbouwers

Jonge ondernemers missen vaak het geld om te investeren en kunnen een steuntje in de rug hard gebruiken. De subsidieregeling Jonge Landbouwers is voor agrarische ondernemers die jonger zijn dan 41 jaar. In de afgelopen jaren hebben we tientallen jonge ondernemers geholpen bij de aanvraag, waardoor zij tot € 20.000 aan subsidie hebben ontvangen. Gezien het succes van de regeling brengen we deze regeling proactief bij u onder de aandacht.

subsidie aanvragen door van oers

SDE+ en duurzame energie

De overheid zet vol in op duurzame energie en stimuleert middels verschillende regelingen de aanschaf van onder meer zonnepanelen, pelletkachels en aardwarmte. Naast de mogelijkheid tot Energie-investeringsaftrek op de investeringskosten heeft de overheid de afgelopen jaren ook de productiesubsidie in het kader van de SDE+ regeling opengesteld. In samenwerking met enkele leveranciers heeft Van Oers veel aanvragen met succes ingediend. Overweegt u te investeren in duurzame energie? Neem dan tijdig contact op met onze subsidie-specialisten om van alle voordelen gebruik te kunnen maken.

Openstellingen POP3-subsidies

Het plattelandsontwikkelingsprogramma (POP3) is het derde Europese subsidieprogramma (2014- 2020) voor het ontwikkelen, verduurzamen en innoveren van de agrarische sector in Nederland.

Openstellingen

De POP3-subsidies zijn veelal investeringssubsidies die onder verantwoordelijkheid van de provincies worden uiitgevoerd. Jaarlijks worden verschillende subsidies opengesteld met ieder hun eigen voorwaarden. De subsidies worden veelal toegekend op basis van een tender. Een tendersysteem maakt het mogelijk om bij overschrijding van het budget de kwalitatief beste aanvragen bij voorrang te honoreren. De provincie geeft vooraf aan hoe zij de tender heeft ingericht. Voorwaarden en andere informatie over de POP3-subsidies vindt u op de website van uw provincie.

Denkt u voor een bepaalde subsidie in aanmerking te komen, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Via de AgroFlits altijd op de hoogte

Subsidieregelingen worden geregeld pas net voor openstelling aangekondigd. Tweewekelijks brengt Van Oers de AgroFlits uit, een korte nieuwsbrief met een beperkt aantal items die voor u interessant kunnen zijn. Wanneer er nieuwe subsidieregelingen aangekondigd worden nemen we deze altijd mee in de eerstvolgende AgroFlits, zodat u nooit te laat op de hoogte bent en de boot dus nooit hoeft te missen. Schrijf u in voor de tweewekelijkse AgroFlits.

Theunis Mulders
Theunis Mulders | Directeur
Ondersteuning nodig bij het aanvragen van subsidies?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter. Het kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend en kosteloos.
Neem contact op phone Terugbelverzoek