Vanoers.nlAgroMoet u ook de landbouwtelling indienen?

Moet u ook de landbouwtelling indienen? 

Papier overhandigen

Is het indienen van de landbouwtelling (gecombineerde opgave) voor u wel of niet verplicht? Dat hangt af van de omvang van uw bedrijf.

Bij een omvang van 3000 ‘Standaardopbrengst’ (SO) of meer geldt de Landbouwtellingsplicht. De SO is een vastgestelde norm per ha of per dier, op basis waarvan het mogelijk is om verschillende bedrijven toch met elkaar te vergelijken. Op de website van het LEI kunt u meer over de SO lezen, ook vindt u daar een rekenmodule zodat u de SO van uw bedrijf kunt berekenen.

Zo kunt u onder meer berekenen dat bij een oppervlakte groter dan 2.52.00 ha grasland of meer dan 0.10.00 ha bos- en haagplantsoen de gecombineerde opgave ingediend moet worden. Heeft u minder grasland, maar nog wel dieren, dan kan het zijn dat alsnog de gecombineerde opgave ingediend moet worden. Ook als u toeslagrechten wilt verzilveren is de gecombineerde opgave een vereiste.

Heeft u nog vragen of wilt u de gecombineerde opgave door Van Oers Agro laten verzorgen? Neem dan contact op met onze specialisten.

  • icon

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Ik ga akkoord met de privacyverklaring.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Theunis Mulders
Theunis Mulders | Directeur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.