Vanoers.nlHR SolutionsVerlenging van de (reis)kostenvergoeding tot 1 januari 2022

Verlenging van de (reis)kostenvergoeding tot 1 januari 2022 

Verlenging van reiskostenvergoeding

Krijgen uw werknemers een vaste (reis)kostenvergoeding van u, en werken zij vanwege het coronavirus (bijna) volledig thuis? Dan hoeft u de vaste reiskostenvergoeding nu nog niet aan te passen. Op basis van eerdere berichtgeving moest dit per 1 oktober 2021 worden aangepast. Hier is nu wederom uitstel voor verleend. Uw overige vaste kostenvergoedingen moest u mogelijk wel al per 1 januari 2021 aanpassen.

Vaste reiskostenvergoeding

In ieder geval tot 1 januari 2022 kunnen de bestaande vaste reiskostenvergoedingen door de werkgever nog onbelast worden vergoed. Ook al worden deze reiskosten als gevolg van het thuiswerken niet meer (volledig) gemaakt. Voorwaarde is dat het vaste vergoedingen betreft die al voor 13 maart 2020 door de werkgever werden toegekend.

Nieuwe werknemers

Voor werknemers die pas na 13 maart 2020 in dienst zijn getreden kan geen gebruik worden gemaakt van de goedkeuring. Reiskostenvergoedingen voor deze werknemers, en werknemers waarvan de situatie is veranderd, zullen op de reguliere wijze moeten worden onderbouwd.

Andere kostenvergoedingen

De goedkeuring dat andere vaste kostenvergoedingen ook ongewijzigd mogen doorlopen is niet verlengd. Dit betekent dat u moet beoordelen in hoeverre u deze vaste kostenvergoedingen vanaf 1 januari 2021 nog belastingvrij mag vergoeden. Dit hangt af van in hoeverre de kosten waar de vergoeding op ziet nog steeds worden gemaakt. Wij kunnen u ondersteunen bij deze beoordeling.

Meer weten?

Mocht u vragen hebben met betrekking tot het vergoeden van reiskosten, dan kunt u contact opnemen met uw contactpersoon voor de loonadministratie, of met Angela Veraart.  U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: loonadvies@vanoers.nl.

Neem contact op

  • icon
Van Oers Loonadvies

Wilt u zeker zijn van een correcte en betrouwbare salarisadministratie?

Van Oers Loonadvies neemt deze verantwoordelijkheid graag van u over. Wij geven u graag advies op maat en bieden ondersteuning. Bijvoorbeeld op het gebied van loonadvies, salarisadministratie, arbeidsrecht, loonbelasting en sociale zekerheid.
Meer informatie
Loonadministratie zelf doen
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Angela Veraart
Angela Veraart | Belastingadviseur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder!