Vanoers.nlHR SolutionsHet is weer vakantietijd, hoe is uw verlofregistratie geregeld?

Het is weer vakantietijd, hoe is uw verlofregistratie geregeld? 

Verlofregistratie

Iedere werknemer heeft per jaar recht op minimaal 4 weken doorbetaalde vakantie. Dit worden de “wettelijke vakantiedagen” genoemd. Veel werknemers hebben uit hoogte van een cao, bedrijfsreglement of individuele afspraken recht op meer dan 4 weken verlof. Dit verlof wordt aangeduid met de term “bovenwettelijke” vakantiedagen. Het verschil tussen deze vakantiedagen is de geldigheidsduur. De wettelijke dagen dienen binnen een half jaar na afloop van het kalenderjaar genoten te zijn. De dagen die zijn toegekend op 1 januari 2018 kunnen komen te vervallen per 1 juli 2019. Het is dus belangrijk om na te gaan welke afspraken hiervoor gelden.

Verlof op de juiste manier registreren

Om gebruik te maken van deze vervaltermijn, dient het verlof op een juiste wijze geregistreerd te worden. Dat wilt zeggen dat de “wettelijke” en “bovenwettelijke” vakantiedagen apart geregistreerd dienen te worden. Middels onze salarissoftware van Loket.nl heeft u deze mogelijkheid om het verlof op een juiste wijze te registreren. Maakt u reeds gebruik van de verlofmodule in Loket, dan kunt u bij uw contactpersoon van Van Oers Loonadvies een overzicht opvragen van de dagen die mogelijk kunnen vervallen na 1 juli 2019.

Voordelen door koppeling aan Employee Self Service (ESS)

Met de verlofmodule in Loket.nl is het mogelijk om het verlof samen met uw werknemers op een digitale manier te regelen. Deze verlofmodule kan binnen Loket.nl worden gekoppeld aan Employee Self Service (ESS). Op deze manier biedt de verlofmodule voor zowel u als werkgever als voor uw werknemers vele voordelen.

Zo hebben de werknemers altijd en overal inzicht in het actuele verlofsaldo en berekent Loket.nl automatisch het verlofsaldo (naar rato) op basis van de binnen uw organisatie geldende verlofregeling(en). In deze regeling(en) kan uiteraard ook rekening gehouden worden met bijvoorbeeld extra verlof op basis van de leeftijd en/of de dienstjaren van uw medewerkers.

Er is tevens een workflow waarbij de leidinggevende een e-mail ontvangt wanneer een medewerker een verlofaanvraag heeft ingediend, waarna de verlofaanvraag in behandeling genomen kan worden. Om de leidinggevende direct inzicht te geven in de planning van een of meerder afdelingen is er een handige verlofkalender beschikbaar.

Verlofkalender

Wilt u gebruik gaan maken van deze module?

Informeer dan naar de mogelijkheden bij uw contactpersoon van Van Oers Loonadvies.

kim verhoeven-heinen
Kim Heinen
Manager loonadvies
Contact
  • icon
kim verhoeven-heinen
Kim Heinen
astrid vermeer
Astrid Vermeer - Jansen
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

mariska van as
Mariska van As | Senior loonadministrateur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.