Vanoers.nlHR SolutionsVoorlopige berekening Wtl over 2022

Voorlopige berekening Wtl over 2022 

Voorlopige berekening Wtl over 2022

Het UWV heeft in maart de voorlopige berekeningen verstuurd van tegemoetkomingen over het jaar 2022 die voortkomen uit de Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl).

Voorlopige berekening

In de berekening is het bedrag aan loonkostenvoordelen (LKV), lage inkomensvoordelen (LIV) en Jeugd-LIV opgenomen. De berekening is gebaseerd op de gegevens in de aangifte loonheffingen over 2022 en de correctieberichten over het jaar 2022 die de werkgever tot en met 31 januari 2023 heeft ingediend. Het is van belang om deze berekeningen te (laten) controleren. Klopt er iets niet? Dan kunnen tot en met 1 mei 2023 correcties ingediend worden over 2022. Bij de definitieve vaststelling van het bedrag wordt rekening gehouden met deze correcties. Correcties na 1 mei 2023 worden niet meer meegenomen in de definitieve berekening.

Als een aanvraag voor een doelgroepverklaring op 31 januari 2023 nog in behandeling was, dan staat dit LKV niet in de voorlopige berekening. Zodra de doelgroepverklaring LKV wordt toegekend, kunt u de indicatie voor het LKV alsnog op ‘ja’ laten zetten in uw loonadministratie. Het is van belang dat uiterlijk 1 mei een correctiebericht wordt ingediend zodat het LKV wordt meegenomen in de definitieve berekening.

Definitieve berekening

De definitieve berekening Wtl ontvangt u voor 1 augustus 2023 van de Belastingdienst. Binnen zes weken na de datum op de beschikking zal de fiscus het bedrag aan tegemoetkoming(en) uitbetalen aan de werkgever. Indien de beschikking onjuist is kan binnen zes weken na de dagtekening van de beschikking bezwaar gemaakt worden.

Heeft u geen voorlopige berekening van het UWV ontvangen terwijl u er wel een verwacht had? Neem dan contact op met het UWV. Daar kunnen ze u verder informeren over uw recht op LIV en/of LKV.

Meer informatie

Heeft u vragen over dit artikel? Neem dan contact op met onze loonadvies specialisten. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: loonadvies@vanoers.nl.

Neem contact op

  • icon
Angela Veraart
Angela Veraart
Van Oers Loonadvies

Wilt u zeker zijn van een correcte en betrouwbare salarisadministratie?

Van Oers Loonadvies neemt deze verantwoordelijkheid graag van u over. Wij geven u graag advies op maat en bieden ondersteuning. Bijvoorbeeld op het gebied van loonadvies, salarisadministratie, arbeidsrecht, loonbelasting en sociale zekerheid.
Meer informatie
Loonadministratie zelf doen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Angela Veraart
Angela Veraart | Belastingadviseur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder!