Vanoers.nlHR SolutionsAanvraagmogelijkheid zorgbonus 2021

Aanvraagmogelijkheid zorgbonus 2021 

Aanvraagmogelijkheid zorgbonus 2021

Net zoals in 2020 is voor 2021 door het kabinet ook een zorgbonus toegezegd. De zorgbonus 2021 is bedoeld voor mensen in alle zorgberoepen. Dus bijvoorbeeld ook voor fysiotherapeuten of verloskundigen. Zorgaanbieders en pgb-budgethouders kunnen de zorgbonus van dinsdag 15 juni 2021 9.00 uur tot dinsdag 27 juli 18.00 uur aanvragen.

Voorwaarden

U kunt zelf het beste inschatten welke zorgprofessional tijdens de COVID-19-uitbraak 2021 (1 oktober 2020 tot 15 juni 2021) een uitzonderlijke prestatie heeft geleverd. Het kabinet laat die verantwoordelijkheid daarom bij de zorgaanbieder. Op basis van de uitgangspunten van de subsidieregeling bepaalt u zelf welke zorgprofessionals in aanmerking komen voor de bonus 2021. U moet zelf beoordelen of voldaan wordt aan alle voorwaarden van de regeling.

U kunt de bonus 2021 geven aan zorgprofessionals die:

  • in de periode van 1 oktober 2020 tot 15 juni 2021 bij de zorgaanbieder werkten op basis van een (arbeids)overeenkomst als werknemer of als derde (denk aan aan een zelfstandige of uitzendkracht) en
  • een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd door onder moeilijke omstandigheden zorg te verlenen en
  • niet meer dan twee keer modaal verdienen als ze voltijds werken.

Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft de handreiking ‘Aanvraag zorgbonus 2021 door zorgaanbieders’ gepubliceerd. Het doel van deze handreiking is om zorgaanbieders te helpen bij het aanvragen van de subsidie. Ook verwijzen wij u naar de subsidieregeling.

Subsidie aanvragen

U kunt de subsidie aanvragen vanaf dinsdag 15 juni 2021 9.00 uur tot en met dinsdag 27 juli 18.00 uur. Aanvragen die na dinsdag 27 juli 18.00 uur worden ingediend, komen niet voor subsidie in aanmerking. Het aanvraagformulier staat op de website van DUS-I. Hier vindt u ook informatie over het aanvraagproces en over de gegevens die u moet aanleveren.

Hoogte zorgbonus

Waarschijnlijk bedraagt de zorgbonus ongeveer € 200 tot € 240. De precieze hoogte van de bonus is pas later bekend, omdat deze afhankelijk is van het aantal bonussen dat wordt aangevraagd. Het kabinet heeft een budget van € 720 miljoen voor de bonus. Dit wordt straks gedeeld door het aantal aanvragen.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie dan kunt u contact opnemen met uw contactpersoon voor de loonverwerking. Bent u nog geen klant bij ons? Neem dan contact op met één van onze adviseurs loonbelasting en sociale zekerheid. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: loonadvies@vanoers.nl.

Neem contact op

Angela Veraart
Angela Veraart
Belastingadviseur
Bekijk onze openstaande vacatures op Werken bij Van Oers.
  • icon
Angela Veraart
Angela Veraart

Schrijf u in voor de Van Oers nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Angela Veraart
Angela Veraart | Belastingadviseur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand e-mailadres of telefoonnummer.