Vanoers.nlDuurzaamheidsadviesSDE-subsidie aanvragen

SDE-subsidie aanvragen 

SDE-subsidie

Voor een agrarisch bedrijf in Breda heeft Van Oers de aanvraag geregeld voor de SDE-subsidie op de daken van haar bedrijf.

Wat was haar vraag?

De ondernemer sprak de wens uit om te verduurzamen met als neveneffect kostenbesparing in de bedrijfsvoering. Hij had gehoord over de investeringssubsidie duurzame energie (SDE) en informeerde bij Van Oers naar de voorwaarden.

Wat heeft Van Oers voor hem betekend?

Van Oers heeft deze vraag met beide handen aangepakt. In eerste instantie door de ondernemer door te verwijzen naar een aantal potentiële installateurs. Vervolgens is op basis van de technische doorrekening een SDE-aanvraag ingediend, waarbij Van Oers de ondernemer heeft begeleid bij het maken van de juiste inschrijfcondities. Vanzelfsprekend nadat onderzoek is gedaan naar de netcapaciteit.

Wat was het resultaat

De ondernemer heeft de SDE-beschikking ontvangen. Daarna heeft Van Oers geholpen met het regelen van de verzwaring van de netaansluiting, het plaatsen van de brutoproductiemeter en is het meetbedrijf gecontracteerd. De energieleverancier heeft tot slot de GVO’s toegewezen en een energiecontract geregeld.

Welke doelstellingen zijn behaald

Door plaatsing van de zonnepanelen is met name in de zomer de inkoop van energie meer dan gehalveerd. RVO maakt maandelijks de subsidie over en het bedrijf kan nu communiceren naar haar afnemers dat zij duurzaamheid vooropstellen. De ondernemer is momenteel aan het bekijken of ook op zijn waterbassins zonnepanelen geplaatst kunnen worden, om zo nog meer zelfvoorzienend te zijn.

De tip van Van Oers?

Voordat SDE aangevraagd kan worden moet worden bekeken of de dakconstructie voldoet, of de netaansluiting zwaar genoeg is en of er teruggeleverd kan worden. Veel bedrijven proberen SDE-beschikkingen te verwerven om deze later door te verkopen. Als dakeigenaar ben je dan overgeleverd aan een partij met wie je geen contract hebt afgesloten. Vraag de SDE altijd op eigen naam aan om zo de regie te houden. De aanvraagperiode is maar een maand per jaar open, dus start tijdig met de voorbereidingen.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel of bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op met onze duurzaamheidsspecialisten. Zij helpen u graag verder.

Neem contact op

Theunis Mulders
Theunis Mulders
Directeur
Bekijk onze open-staande vacatures op Werken bij Van Oers.

Van Oers Corporate Finance
Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  • Ik ga akkoord met de privacyverklaring.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Van Oers Duurzaamheidsadvies

Denkt u er ook aan om toekomstbestendiger te gaan ondernemen?

Van Oers kan u ondersteunen en adviseren bij uw duurzaamheidsvraagstuk. De meeste organisaties willen starten met duurzaam ondernemen. Weet u niet waar u moet beginnen? Onze duurzaamheidsspecialisten helpen u hierbij!
Meer informatie
Duurzaamheidsadvies
Theunis Mulders
Theunis Mulders | Directeur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder!