Vanoers.nlDuurzaamheidsadviesOndersteuning bij het verduurzamen van kalverstallen

Ondersteuning bij het verduurzamen van kalverstallen 

Verduurzamen kalverstallen

Een vleeskalverbedrijf zou tijdens de bouw van een nieuwe kalverstal gaan investeren in ammoniak reducerende apparaten en welzijnsvriendelijke stalvloeren. De klant vroeg de hulp van Van Oers om de subsidieaanvraag in te dienen.

Rol Van Oers

Van Oers heeft de subsidieaanvraag Investeringen in kalverstallen 2018 voor ammoniak reducerende apparaten en welzijnsvriendelijke stalvloeren aangevraagd voor de klant. Dit resulteerde in twee positieve beschikkingen, omdat zij kozen voor een goedgekeurde welzijnsvriendelijke stalvloer en een luchtwasser lieten plaatsen. In 2020 heeft Van Oers ook de vaststellingsverzoeken ingediend.

Resultaat

Het begeleidingstraject duurde ca. twee jaar. De onderneming heeft ca. €75.000 aan subsidie ontvangen. Dit is 40% van het totaal geïnvesteerde bedrag van de luchtwasser en de welzijnsvriendelijke stalvloer.

Toekomstperspectief

De onderneming heeft door gebruik te maken van deze regeling een voorsprong op andere kalvermesters wat betreft dierenwelzijn en het reduceren van de stikstofuitstoot. Hierdoor is het bedrijf toekomstbestendig.

Ook in de toekomst zullen vanuit de overheid dergelijke subsidieregelingen, al dan niet voor een specifieke doelgroep, opengesteld worden. Let op! Het is ook mogelijk dat een deel van een investering subsidiabel is.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel of wilt u weten wat onze duurzaamheidsspecialisten voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via info@vanoers.nl.

Neem contact op

arie de jong
Arie de Jong
Bedrijfsadviseur
  • icon
arie de jong
Arie de Jong

Van Oers Corporate Finance
Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  • Ik ga akkoord met de privacyverklaring.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Van Oers Duurzaamheidsadvies

Denkt u er ook aan om toekomstbestendiger te gaan ondernemen?

Van Oers kan u ondersteunen en adviseren bij uw duurzaamheidsvraagstuk. De meeste organisaties willen starten met duurzaam ondernemen. Weet u niet waar u moet beginnen? Onze duurzaamheidsspecialisten helpen u hierbij!
Meer informatie
Duurzaamheidsadvies
Arie de Jong
Arie de Jong | Bedrijfsadviseur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder!