Vanoers.nlDuurzaamheidsadviesNieuwsflits duurzaamheid week 41

Nieuwsflits duurzaamheid week 41 

Nieuwsflits duurzaamheid week 41

Laat u inspireren door duurzame ontwikkelingen en trends die we voor u hebben geselecteerd.

Het Van Oers duurzaamheidsevent komt eraan

Op woensdag 8 november a.s. organiseert Van Oers de Inspiratiesessie Duurzaam Ondernemen. Tijdens deze inspirerende ochtend nemen twee ondernemers u mee in de mogelijkheden op het gebied van duurzaamheid. Naast een heerlijk ontbijt krijgt u twee ondernemersverhalen voorgeschoteld, waarin de sprekers u meenemen op hun eigen reis naar een duurzame onderneming. Ze delen onder andere hun motivatie om aan die reis te beginnen en de pieken en dalen waar ze mee te maken kregen. Meld u snel aan via deze link!

11% van mkb in de EU vermindert CO2-uitstoot planmatig

Slechts iets meer dan 1 op de 10 bedrijven heeft een klimaatplan dat leidt tot CO2-reductie volgens Europese onderzoekers. Dit laat zien dat ‘de motor van de economie’ verre van klaar is om te voldoen aan de Europese afspraken. Opvallend daarbij is dat 84% van de ondervraagde mkb-bedrijven de vermindering van de uitstoot belangrijk vindt. Daarbij ziet 71% van deze groep het als een kans die, direct of op lange termijn, concurrentievoordeel oplevert. Lees hier meer over dit onderzoek. Wilt u een voorsprong opbouwen in het verminderen van CO2-uitstoot? Wij helpen daar graag bij!

Tuinders kunnen milieu-impact laten berekenen met korting

Wat is de CO2-footprint van een aardbei, tomaat of bloem? Tuinders kunnen dit nu voordelig laten berekenen om beter inzicht te krijgen in de milieu-impact van diverse producten. Wij geloven in en ondersteunen dit initiatief vanuit het principe ‘what gets measured, gets managed’. Bent u een tuinder, dan ondersteunen wij u graag bij deze aanvraag. Geen tuinder maar wel geïnteresseerd in uw footprint? Ook dan zijn er verschillende inzichten die u kunt gebruiken om uw business verder te helpen. Bent u hierin geïnteresseerd? Dan ondersteunen wij graag met het creëren van inzicht. Wilt u weten hoe deze berekening werkt? Lees hier het volledige artikel.

Duurzaamheidsadvies geeft inzicht in CO2-footprint

De afgelopen periode hebben onze duurzaamheidsadviseurs inzichtelijk gemaakt wat de CO2-footprint van een middelgroot bouwbedrijf was. Dit bouwbedrijf wilde graag laagdrempelig starten met duurzaamheid en heeft Van Oers gevraagd te helpen. Hierbij hebben we inzichtelijk gemaakt hoeveel CO2 dit bedrijf in 2022 heeft uitgestoten. Op basis van dit inzicht hebben we aanbevelingen gegeven om dit inzicht verder te brengen en duurzaamheid in te zetten als kans. Wilt u meer weten over deze case? Lees hier het volledige verhaal.

Onderzoekers: ‘Eerste genetisch gemanipuleerde bacterie die plastic uit zeewater eet’

Wetenschappers uit Amerika hebben een manier gevonden om een micro-organisme uit de zee genetisch te manipuleren. Hierdoor kan het plastic in zoutwater afbreken. Dit organisme is in staat om pet-microplastics in zoutwater af te breken. Dat is belangrijk omdat het economisch gezien lastig is om plastic uit de oceaan te verwijderen. Dit laat zien dat de wetenschap zich blijft ontwikkelen om uitdagingen op het gebied van duurzaamheid tegen te gaan. Het gehele artikel vind u hier.

Meer informatie

Wilt u meer informatie naar aanleiding van dit artikel? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met onze specialisten. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: info@vanoers.nl.

Neem contact op

Keswin Corporaal
Keswin Corporaal
Manager duurzaamheidsadvies

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Keswin Corporaal
Keswin Corporaal | Manager duurzaamheidsadvies
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder!