Vanoers.nlDuurzaamheidsadviesDe laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid

De laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid 

Laatste ontwikkelingen duurzaamheid

Laat u inspireren door duurzame ontwikkelingen die de afgelopen weken hebben plaatsgevonden. Wij hebben er vier voor u geselecteerd.

Zacht fruit én zonne-energie van dezelfde Brabantse grond

Bescherming tegen de regen, wind en de zon gemaximaliseerd door het plaatsen van zonnepanelen. Dit creëert dan ook met recht de duurzaamste frambozen en bramen van Nederland. Een mooi voorbeeld van gemaximaliseerde impact met een innovatief karakter! Ziet u ook mogelijkheden om door middel van duurzame investeringen uw bedrijf toekomstbestendig te houden, wij helpen u graag bij de uitvoering hiervan. Lees hier het volledige artikel.

Lisdodden telen: Hier groeien nieuwe huizen

Het isolatiemateriaal van morgen wordt gemaakt van planten. Waar een huis nu wordt geïsoleerd door middel van tempex, gaat dat in de toekomst mogelijk via lisdodden. Een andere optie is om de planten te persen tot isolatieplaten. Een plant die goed groeit op natte grond, het water zuivert en goed groeit op grond stikstof rijke grond. Door middel van deze innovatie komen twee sectoren bij elkaar, namelijk de landbouw- en bouwsector. Wij geloven in partnerships en elkaar versterken. Benieuwd naar de mogelijkheden? We sparren er graag over! Lees hier het volledige artikel.

Mvo: hoe staat het mkb er voor?

Mkb-ondernemers die niet weten waar ze moeten beginnen met mvo, missen meestal informatie, tijd en geld om hier mee te starten (12%). Toch vindt ongeveer de helft van de mkb-ondernemers dat investeren in mvo goed is voor hun bedrijfsreputatie. Herkent u deze uitdaging? Neem contact met ons op en dan helpen wij u graag een stapje verder! Lees hier het volledige artikel.

Holcim neemt 1000 elektrische elektrische trucks af bij Volvo

De markt voor elektrische vrachtwagens is meer en meer in opkomst. Zo heeft een groot Zwitsers bedrijf 1000 nieuwe elektrische trucks besteld bij Volvo. Wist u dat wij u kunnen helpen voor het aanvragen van subsidie voor de aanschaf van bijvoorbeeld een elektrische truck? Dit kan overigens ook voor de aanvraag van zonnepanelen of andere duurzame investeringen. Neem contact op voor de mogelijkheden! Benieuwd naar het volledige artikel? Lees het hier.

Uit bovengenoemde artikelen blijkt al dat duurzaamheid over meer gaat dan CO2 en zonnepanelen en ook nog eens relevant is in meerdere sectoren. Bij Van Oers beschouwen we duurzaamheid dan ook vanuit een breed perspectief. Hiermee is het niet duur of vaag; het gaat over toekomstbestendig ondernemen. Bent u actief in één van de sectoren en denkt u na over investeringen of over de toekomst van uw bedrijf? Of ziet u andere kansen? Schroom dan niet en neem contact op! Wij staan klaar om samen impact te maken en mee te denken.

Meer informatie

Wilt u meer informatie naar aanleiding van dit artikel? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met onze specialisten. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: info@vanoers.nl.

Neem contact op

Keswin Corporaal
Keswin Corporaal
Manager duurzaamheidsadvies

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Keswin Corporaal
Keswin Corporaal | Manager duurzaamheidsadvies
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder!