Lees hier alles over de ontwikkelingen rondom Prinsjesdag en het Belastingplan

Vanoers.nlAgroZicht op zachtfruit

Zicht op zachtfruit 

Zicht op zachtfruit

Sinds najaar 2021 stijgen de toegerekende kosten voor ondernemers in het zachtfruit. Voorbeelden hiervan zijn meststoffen, gewasbeschermingsmiddelen, onderhoud, plantmateriaal en uiteraard gas. Wij denken graag mee hoe u deze kosten kunt beheersen.

Kosten beheersen

Door uw strategie aan te passen aan de nieuwe situatie kunt u uw kosten beheersen zodat uw rendement op niveau blijft. Denk daarbij aan een wijziging van uw teeltplan waarbij u kiest voor rassen met een hoger rendement, een lagere warmtebehoefte of met een andere productiepiek. Of denk aan investeren in energiebesparende maatregelen zoals een tweede energiescherm, dat naast de energiebesparing ook fiscaal aftrekbaar is.

Vergelijking aan de hand van data

Van Oers Agro heeft een benchmark ontwikkeld voor de aardbeiensector met daarin een verzameling van data op basis van financiële en niet-financiële gegevens. In deze benchmark is data opgenomen van ruim een derde van het Nederlandse aardbeienareaal onder glas en meer dan de helft van het areaal vollegrond in Nederland.

Aan de hand van de data kunnen we uw bedrijf vergelijken met andere bedrijven, kunnen we afzetorganisaties benchmarken, middenprijzen en grondstofprijzen vergelijken en inzoomen op arbeidskosten en teeltrendementen. Dit kan u helpen bij het bepalen van rassenkeuze en teeltplan, afzetkanalen en teeltstrategieën. Is het beter om in te zetten op kostenbesparing of juist veel kosten in de teelt te steken om zo gunstig op de markt te komen? Welke afzetmethode past bij u en in welke periode worden de beste rendementen behaald?

Meer informatie

Heeft vragen naar aanleiding van dit artikel? Dan kunt u contact opnemen via onderstaande button of per mail: agro@vanoers.nl.

Theunis Mulders
Theunis Mulders
Directeur
Bekijk onze open-staande vacatures op Werken bij Van Oers.

Van Oers Agro
Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  • Ik ga akkoord met de privacyverklaring.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Van Oers Agro

Bent u op zoek naar een agrarisch adviseur?

Van Oers Agro ondersteunt u om het optimale uit uw agrarische onderneming te halen. Wij zijn uw agrarisch adviseur die zelf uit de sector komt, geven u deskundig advies op maat en actueel inzicht in de financiële positie van uw bedrijf.
Meer informatie
Agroflits week 46

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Theunis Mulders
Theunis Mulders | Directeur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand e-mailadres of telefoonnummer. Zij helpen u graag verder!