Vanoers.nlAgroTot 75% subsidie op investeringen in groen-economisch herstel

Tot 75% subsidie op investeringen in groen-economisch herstel 

Subsidie investeringen

Op korte termijn opent een nieuwe subsidieregeling vanuit het Economisch Herstelfonds. Elke landbouwer kan een aanvraag indienen en komt, als de investering voldoet en de subsidie wordt toegekend, in aanmerking voor 60% subsidie. Landbouwers jonger dan 41 jaar komen zelfs in aanmerking voor 75% subsidie.

Puntensysteem

De toekenning van de subsidie gaat op basis van een puntensysteem. Wordt er meer subsidie aangevraagd dan het budget, dan krijgen de aanvragen met de hoogste punten de subsidie.

Investeringscategorieën

RVO zal nog een lijst publiceren met daarop de investeringscategorieën en puntentelling. Denk hierbij aan landbouwmachines met GPS, machines voor niet-kerende grondbewerking, veldrobots en mestverwerkingsinstallaties. De investeringen moeten in ieder geval bijdragen aan de thema’s precisielandbouw en smart farming, water, duurzame bedrijfsvoering, digitaliseren of natuur inclusieve- en kringlooplandbouw.

Projectplan

De regeling zal opengesteld worden tot begin februari. Voor de aanvraag is een projectplan nodig. Elke landbouwer mag maximaal twee investeringen aanmelden waarbij het subsidiebedrag tussen 25.000 en 150.000 euro uitkomt.

Zodra de lijst beschikbaar is zullen we deze met u delen.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met onze Agro afdeling of bel met uw relatiebeheerder. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: agro@vanoers.nl.

Theunis Mulders
Theunis Mulders
Directeur
Bekijk onze open-staande vacatures op Werken bij Van Oers.
Van Oers Agro

Bent u op zoek naar een agrarisch adviseur?

Van Oers Agro ondersteunt u om het optimale uit uw agrarische onderneming te halen. Wij zijn uw agrarisch adviseur die zelf uit de sector komt, geven u deskundig advies op maat en actueel inzicht in de financiële positie van uw bedrijf.
Meer informatie
Agroflits week 46

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Theunis Mulders
Theunis Mulders | Directeur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand e-mailadres of telefoonnummer. Zij helpen u graag verder!