Vanoers.nlAgroSectorrapport Boomkwekerij 2019-2020

Sectorrapport Boomkwekerij 2019-2020 

Sectorrapport Boomkwekerij voorjaar 2020

Van Oers Agro presenteert de sectorupdate ‘Boomkwekerij‘ over de periode 2019-2020. Hierin geven we de ontwikkelingen in de sector aan, opgetekend op basis van de omzetontwikkeling en de arbeidskosten. Daarnaast wordt uitgebreid teruggeblikt op de impact van COVID-19.

Gevolgen COVID-19

Arno Zagers, directeur van Van Oers Agro, licht de belangrijkste bevindingen toe: “We merken dat de zorgen omtrent COVID-19 groot zijn geweest bij de ondernemers. Echter is de impact op de ondernemingen klein geweest. Bij het bos- en haagplantsoen is de omzet goed doorgelopen. Bij de vollegronds en containerteeltbedrijven is wel een omzetdip zichtbaar als gevolg van COVID-19. We zien dat de export met name in april lager is dan voorgaande jaren. Daarvoor geldt, hoe sterker de lockdown in een land, hoe groter de impact op de exportcijfers. Opnieuw zien we de omzet bij de boomkwekerijbedrijven toenemen. In het bos- en haagplantsoen ligt deze toename echter hoger dan bij containerteelt.”

Verwachtingen najaar

De verwachtingen voor het najaar zijn goed: “Op dit moment heerst voorzichtigheid onder de boomkwekers. De vraag is dan ook wat de impact van COVID-19 op het najaar gaat zijn. Gezien de ontwikkelingen in het voorjaar is voor nu de verwachting dat de impact klein zal zijn. Voor het bos- en haagplantsoen zien we verdere groeipotentie. Voor de containerteeltbedrijven zijn de verwachtingen voorzichtiger.”

Meer informatie

Indien u naar aanleiding van deze publicatie nog vragen heeft kunt u contact opnemen met Arno Zagers of Theunis Mulders via agro@vanoers.nl of 076-5978800.

Theunis Mulders
Theunis Mulders
Directeur
Bekijk onze open-staande vacatures op Werken bij Van Oers.
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Arno Zagers
Arno Zagers | Directielid Agro
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.