Vanoers.nlAgroGLB basispremie zakt naar € 194 per 2027

GLB basispremie zakt naar € 194 per 2027 

GLB basispremie

Het Ministerie van LNV heeft het concept Nationaal Strategisch Plan (NSP) gepresenteerd. De basispremie zal per 2023 naar de € 255 gaan en zakt verder in 2027 naar € 194.

Ondersteuning bij verduurzamen

Het nieuwe GLB richt zich op het ondersteunen van boeren die er voor kiezen verder te verduurzamen en te vernieuwen. Maar daarvoor gaat de basispremie wel naar beneden. Momenteel is de basispremie nog € 262 (plus € 117 voor ‘vergroening’). Om de basispremie aan te vullen kan er gebruik gemaakt worden van eco-activiteiten. Dit gaat ongeveer om € 100 tot € 175 per hectare, afhankelijk van hoeveel activiteiten. Het doel hierachter is om bij te dragen aan biodiversiteit, klimaat, bodem, water en lucht. Over de hele periode van vijf jaar is in totaal zo’n € 4,7 miljard beschikbaar. Voor de aanvullende eco-activiteiten kan er per jaar € 152 miljoen besteed worden.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met onze Agro afdeling of bel met uw relatiebeheerder. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: agro@vanoers.nl.

Theunis Mulders
Theunis Mulders
Directeur
Bekijk onze open-staande vacatures op Werken bij Van Oers.
Van Oers Agro

Bent u op zoek naar een agrarisch adviseur?

Van Oers Agro ondersteunt u om het optimale uit uw agrarische onderneming te halen. Wij zijn uw agrarisch adviseur die zelf uit de sector komt, geven u deskundig advies op maat en actueel inzicht in de financiële positie van uw bedrijf.
Meer informatie
Agroflits week 46

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Theunis Mulders
Theunis Mulders | Directeur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand e-mailadres of telefoonnummer. Zij helpen u graag verder!