Vanoers.nlAgroBelastingplan 2022 nu al onder politiek vergrootglas

Belastingplan 2022 nu al onder politiek vergrootglas 

Kamervragen naar aanleiding van het belastingplan 2022 leggen enkele wijzigingen in de vennootschapsbelasting nu al onder een politiek vergrootglas.

Vennootschapsbelasting

In het belastingplan 2022 zijn de vennootschapsbelastingtarieven voor 2022 voorgesteld als een 2 schijvensysteem. Tot een winst van € 395.000 wordt er 15% vennootschapsbelasting betaald, over de winst boven dit bedrag bedraagt de vennootschapsbelasting 25,8%. Een verschil van ruim 10% welk belastingvoordeel kan worden benut door het verspreiden van de winst over verschillende belastingplichtigen voor de vennootschapsbelasting.

De Staatssecretaris heeft nu in een reactie op Kamervragen van de PvdA en GroenLinks aangegeven dat als de wetswijziging belastingontwijking in de hand werkt, dat de verhoging van de eerste schijf al weer wordt teruggedraaid. De PvdA en GroenLinks praten in hun Kamervragen zelfs over belastingontduiking. De term belastingontduiking gebruiken voor het benutten van de fiscale mogelijkheden die een wetgever zelf faciliteert is uiteraard al politiek van een bedenkelijk niveau. Dat de Staatssecretaris vervolgens aangeeft dat wanneer belastingplichtigen ervoor kiezen hun structuur te optimaliseren er zelf voor zorgen dat de regel weer teruggedraaid is tevens bijzonder. Dit wordt ongetwijfeld vervolgt onder het nieuwe kabinet en we houden u er hier uiteraard van op de hoogte.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met onze Agro afdeling of bel met uw relatiebeheerder. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: agro@vanoers.nl.

Theunis Mulders
Theunis Mulders
Directeur
Bekijk onze open-staande vacatures op Werken bij Van Oers.

Van Oers Agro
Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  • Ik ga akkoord met de privacyverklaring.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Van Oers Agro

Bent u op zoek naar een agrarisch adviseur?

Van Oers Agro ondersteunt u om het optimale uit uw agrarische onderneming te halen. Wij zijn uw agrarisch adviseur die zelf uit de sector komt, geven u deskundig advies op maat en actueel inzicht in de financiële positie van uw bedrijf.
Meer informatie
Agroflits week 46

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Theunis Mulders
Theunis Mulders | Directeur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand e-mailadres of telefoonnummer. Zij helpen u graag verder!