Vanoers.nlAgroBedrijfsverplaatsing als gevolg van stikstofcrisis

Bedrijfsverplaatsing als gevolg van stikstofcrisis 

bedrijfsverplaatsing als gevolg van stikstofcrisis

We zitten momenteel midden in de stikstofcrisis. De overheid heeft in de laatste plannen voor de halvering van de stikstofuitstoot in 2030 aangegeven dat de agrarische sector zal moeten krimpen, wat leidt tot ontevredenheid bij de boeren. Dit komt mede doordat zij zich doorgaans aan de wet- en regelgeving hebben gehouden en hebben geïnvesteerd om bij te dragen aan verduurzaming.

Gebiedsregisseur

Van Oers Agro loopt al vele jaren mee in de agrarische sector en is in staat om als regisseur mee te denken met bedrijfsverplaatsingen. Er zijn tegenwoordig veel agrarische bedrijven die op de juiste locaties zitten, maar geen bedrijfsopvolgers hebben. Zonder dit toekomstperspectief investeren deze boeren niet meer in luchtwassers en/of andere duurzame innovaties en staan hun stallen straks leeg. Als provincie, waterschap en gemeente samen met gebiedsregisseurs deze bedrijven in beeld brengen, kunnen er veel bedrijven verplaatst worden die nu bij de natura-2000 gebieden horen.

Het project “Vitaal Buitengebied” kan een mooie aanvulling zijn om dit voor elkaar te krijgen. Er wordt niet zozeer meer gekeken naar de beperkingen van het bestemmingsplan, maar meer naar een win-win situatie voor stopper, verplaatser en natuur. Als de verplaatser een locatie heeft waar hij zijn bedrijf verder kan ontwikkelen is er veel mogelijk. Het budget is er voor vrij gemaakt in Den Haag.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met onze Agro afdeling of bel met uw relatiebeheerder. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: agro@vanoers.nl.

Arno Zagers
Arno Zagers
Directeur accountancy
Van Oers Agro

Bent u op zoek naar een agrarisch adviseur?

Van Oers Agro ondersteunt u om het optimale uit uw agrarische onderneming te halen. Wij zijn uw agrarisch adviseur die zelf uit de sector komt, geven u deskundig advies op maat en actueel inzicht in de financiële positie van uw bedrijf.
Meer informatie
Agroflits week 46

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Roy Doomen
Roy Doomen | Relatiebeheerder
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand e-mailadres of telefoonnummer. Zij helpen u graag verder!