Vanoers.nlAgroBasispremie in het nieuwe GLB

Basispremie in het nieuwe GLB 

Basispremie nieuwe GLB

Vanaf 2023 gaat het nieuwe gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) in. Om vanaf dat jaar in aanmerking te komen voor de grondgebonden subsidies vanuit de basispremie, de eco-regelingen en het agrarisch natuur- en landschapsbeheer dient u minimaal te voldoen aan de conditionaliteiten.

Basisbetaling

Deze conditionaliteiten bestaan uit normen, ook wel Goede Landbouw- en Milieucondities (GLMC) genoemd, en eisen. Wanneer u hieraan voldoet kunt u per 2023 de basisbetaling aanvragen. De hoogte van deze basisbetaling zal rond de € 275 liggen voor de eerste 40 hectare subsidiabele landbouwgrond en rond de € 220 over het meerdere. Onder subsidiabele landbouwgrond worden vanaf 2023 ook de landschapselementen zoals sloten en houtopstanden opgenomen.

Aan een groot deel van deze zogenaamde conditionaliteiten voldoet u nu al of deze conditionaliteiten zijn niet voor u van toepassing.

Voor nadere uitleg over deze conditionaliteiten kunt u onderstaand document raadplegen.

Download het document

Meer informatie

Heeft vragen naar aanleiding van dit artikel? Dan kunt u contact opnemen via onderstaande button of per mail: agro@vanoers.nl.

arie de jong
Arie de Jong
Bedrijfsadviseur
  • icon
arie de jong
Arie de Jong
Van Oers Agro

Bent u op zoek naar een agrarisch adviseur?

Van Oers Agro ondersteunt u om het optimale uit uw agrarische onderneming te halen. Wij zijn uw agrarisch adviseur die zelf uit de sector komt, geven u deskundig advies op maat en actueel inzicht in de financiële positie van uw bedrijf.
Meer informatie
Agroflits week 46

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Theunis Mulders
Theunis Mulders | Directeur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand e-mailadres of telefoonnummer. Zij helpen u graag verder!