Vanoers.nlAgroAgroFlits week 9

AgroFlits week 9 

Agroflits week 9

Lees hieronder het laatste agrarische nieuws.

U kunt de Gecombineerde opgave weer indienen

Het is bijna weer 1 maart. Als u verplicht bent om een gecombineerde opgave in te dienen, dan heeft u waarschijnlijk al een uitnodiging ontvangen. Via de opgave vraagt u o.a. de uitbetaling van betalingsrechten en de subsidie brede weersverzekering aan. Heeft u percelen in gebruik waarop u op basis van grondmonsters meer fosfaat zou kunnen aanwenden? Ook dat dient u kenbaar te maken via de gecombineerde opgave. U heeft tot 15 mei 2020 de tijd om de opgave in te vullen en in te dienen. Heeft u graag dat wij voor u de aanvraag indienen? Neem dan contact op met Arie de Jong.

 

Lees het sectorbericht Melkveehouderij

Wilt u op de hoogte blijven van de meest recente ontwikkelingen in de melkveehouderij? Aan de hand van de cijfers van onze melkveehouders maakt Van Oers Agro het sectorbericht melkveehouderij. We zoomen daarbij in op de belangrijkste ontwikkelingen, zoals melkprijs, voerkosten, veekosten en de liquiditeit. Elk kwartaal wordt een update geplaatst, zodat u kunt vergelijken met uw regionale branchegenoten. Lees het sectorbericht melkveehouderij op de website van Van Oers Agro.

 

SDE-subsidie: vraag alvast transportindicatie aan

Eén van de voorwaarden om in aanmerking te komen voor SDE+-subsidie is dat uw netbeheerder een transportindicatie heeft afgegeven. Daarmee wordt door de netbeheerder bevestigd dat uw zonnepanelenproject daadwerkelijk aangesloten kan worden. Op 17 maart as. opent de nieuwe SDE-ronde. U dient voor de aanvraag de transportindicatie in bezit te hebben. Let op, deze mag niet van 2019 zijn. Aanvragen kan bij uw netbeheerder, zoals bijvoorbeeld Enexis.

 

Verklaring uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto

Gebruikt u een bestelauto uitsluitend zakelijk? Dan kunt u een ‘Verklaring uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto’ indienen. U krijgt dan geen bijtelling én u hoeft geen sluitende rittenadministratie bij te houden. De bestelauto mag dan in het geheel niet privé worden gebruikt. De verklaring geldt niet met terugwerkende kracht. Hebt u de bestelauto al op 1 januari ter beschikking en dient u de verklaring pas later in? Dan moet u met een rittenregistratie kunnen bewijzen dat u tot de ingangsdatum van de verklaring niet meer dan 500 kilometer privé hebt gereden. Daarnaast heeft u een meldingsplicht. Als u de bestelauto wél privé gaat gebruiken of als u de auto vervangt, dan moet u dat verplicht melden.

 

Arie de Jong spreker op Agri Duurzaamheidsdag

Op dinsdag 3 maart as. wordt in Veenendaal de Agri Duurzaamheidsdag gehouden. Deze dag staat in het teken van de kringlooplandbouw en de nieuwe perspectieven die daaruit voortvloeien. Aan de hand van praktijkvoorbeelden wordt u bijgepraat over hoe u geld kunt verdienen met kringlooplandbouw. Onze collega Arie de Jong, specialist grond- en mestwetgeving en subsidies, praat u bij over de overheidsbijdragen die bij deze verduurzaming horen. Meer informatie en het volledige programma leest u op de website van de Boerderij.

  • icon
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Arno Zagers
Arno Zagers | Directielid Agro
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.