Vanoers.nlAgroAgroflits week 8

Agroflits week 8 

Agroflits week 8

Lees hieronder het laatste agrarische nieuws.

Kentekenregistratie ook voor andere voertuigen en machines

Zoals bij de meesten van u wel bekend is, dient u uw (land)bouwvoertuigen te registeren bij het RDW. Tot en met 31 december 2021 kunt u registreren zonder dat er een keuring plaats hoeft te vinden. Denk er wel aan dat deze registratieplicht niet alleen geldt voor tractoren maar ook kan gelden voor andere voertuigen en landbouwmachines welke op de openbare weg worden gebruikt. Ook verreikers, shovels en golfkarren vallen hier bijvoorbeeld onder. Op de site van het RDW kunt u door middel van de keuzehulp beoordelen welke machines u naast tractoren ook moet registreren.

Controleer uw WOZ-beschikking

Ieder jaar bepaalt de gemeente de waarde van uw woning en/of uw zakelijke onroerende zaken. Deze WOZ-waardes vermeldt de gemeente op de WOZ-beschikking die u jaarlijks rond deze tijd van het jaar ontvangt. De WOZ-waarde van uw woning is via het eigenwoningforfait of de vermogensrendementsheffing bepalend voor de hoeveelheid inkomstenbelasting die u betaalt. Daarnaast is de WOZ-waarde van belang voor het bepalen van de jaarlijkse afschrijvingsruimte op deze onroerende zaken. Heeft de gemeente de waarde van uw woning en/of uw zakelijke onroerende zaken te hoog ingeschat? Dan betaalt u mogelijk te veel belasting. Uiteraard kan er bezwaar worden aangetekend tegen de vastgestelde WOZ-waarde. Dit bezwaar moet binnen 6 weken na de dagtekening van de WOZ-beschikking worden ingediend.

Is uw klimaatcomputer, koeling of melkrobot hackerproof?

Boeren en tuinders zijn door ‘smart farming’ innovaties heuse ICT-bedrijven geworden. Hierdoor is de afhankelijkheid van deze ICT-systemen en bijbehorende leveranciers enorm toegenomen voor het continu kunnen uitvoeren van de kernbedrijfsprocessen. Wanneer deze bedrijfsprocessen niet goed functioneren, door het toedoen van een fout in het ICT-systeem (al dan niet veroorzaakt door cybercriminelen of een menselijke fout van een medewerker), dan kan dit verstrekkende operationele en daarmee dus financiële gevolgen hebben. Wanneer bijvoorbeeld de klimaatbeheersing in tuinbouwkassen niet adequaat functioneert dan is de potentiële schade die daardoor wordt veroorzaakt enorm. Wees in controle op het vlak van cybersecurity en voorkom dat u voor verrassingen komt te staan. Van Oers IT & Cybersecurity helpt u bij het inzichtelijk maken en behandelen van cybersecurity risico’s. Neem contact op.

Uitstel definitieve vaststelling NOW 1

De vaststellingsperiode voor NOW 1 is uitgesteld tot uiterlijk 31 oktober 2021. De sluitingsdatum was in eerste instantie 23 maart 2021 voor aanvragen zonder accountantsverklaring en 29 juni 2021 voor aanvragen met een accountantsverklaring. De verruimde openstelling heeft op verzoek van de Nederlandse Beroepsorganisaties van Accountants (NBA) plaatsgevonden. Voor beide varianten geldt nu dus dezelfde termijn. Als u geen aanvraag doet, dan heeft u geen recht op tegemoetkoming en moet u het volledige voorschot terugbetalen.

Webmodule Beoordeling Arbeidsrelatie opvolger van de VAR

Het kabinet blijft op zoek naar een opvolger van de Verklaring Arbeidsrelatie (VAR), waaruit blijkt of een zelfstandige bij een opdracht ook echt als zelfstandige kan worden aangemerkt. De Wet DBA die op 1 mei 2016 is ingevoerd, heeft het niet gered. Als alternatief is een online webmodule in ontwikkeling. Momenteel loopt een pilot van zes maanden waarin opdrachtgevers en opdrachtnemers middels een vragenlijst de arbeidsrelatie kunnen vaststellen. Meer informatie leest u bij de Kamer van Koophandel.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met ons op. Of bel even met uw relatiebeheerder. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: agro@vanoers.nl.

Theunis Mulders
Theunis Mulders
Directeur
Direct contact

Van Oers Agro
Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  • Ik ga akkoord met de privacyverklaring.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Ik ga akkoord met de privacyverklaring.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Theunis Mulders
Theunis Mulders | Directeur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.
Neem contact op phone Terugbelverzoek