Vanoers.nlAgroAgroflits week 6

Agroflits week 6 

Agroflits week 6

Lees hieronder het laatste agrarische nieuws.

Herinnering: Vergeet niet maispercelen uiterlijk 15 februari te melden!

Wilt u mais telen op uw percelen zand- en lössgrond? Meldt deze dan uiterlijk 15 februari aan bij RVO. U dient dan eerst uw percelen bij te werken in Mijn percelen. Daarna meldt u de percelen aan met het formulier “Maispercelen melden”. Vergeet u de percelen aan te melden, dan mag u dit jaar geen mais telen op de betreffende percelen. Deze melding heeft te maken met de uitgestelde uitrijdatum van drijfmest en vloeibare zuiveringsslib op de maispercelen. Bemesting mag pas vanaf 15 maart plaatsvinden. Staat er op dit moment gras of grasgroenbemester op het perceel en oogst u nog een snede gras of vindt er beweiding plaats op het perceel voordat u mais gaat zetten, dan mag u toch nog mest uitrijden vanaf 16 februari. De bemesting dient dan wel plaats te vinden voordat er gemaaid of beweid wordt.

Vooraf ingevulde aangifte 2020

De Belastingdienst stelt ieder jaar een vooraf ingevulde aangifte (VIA) beschikbaar. Van Oers mag de gegevens van de VIA alleen gebruiken als u daar toestemming voor geeft. Binnen nu en enkele weken ontvangt u van de Belastingdienst een brief met een code, waarmee u ons kunt machtigen om de VIA voor belastingjaar 2020 te activeren. Wij verzoeken u de code aan ons door te geven via deze link. U kunt uw brief uiteraard ook afgeven op ons kantoor of aan uw relatiebeheerder.

Uniek Bedrijfsnummer (UBN) nu ook voor paarden

Houdt u paarden, pony’s, ezels of zebra’s, dan moet u uiterlijk 21 april 2021 de locatie waarop deze dieren langer dan 30 dagen gehouden worden registeren. Om dit te kunnen doen, dient u een UBN voor paardachtigen aan te vragen. De exploitant van de locatie kan dit sinds 9 februari doen via mijn.rvo.nl. Heeft de exploitant van de locatie al een UBN voor andere landbouwdieren, dan kan hij de diersoort paardachtigen toevoegen. Het is nog onduidelijk of de exploitant van het paard, meestal de eigenaar, ook een UBN moet aanvragen als de paarden nooit op zijn locatie aanwezig zijn. Een en ander dient nog verder uitgewerkt te worden. Het gevolg hiervan is echter dat landbouwondernemers welke paarden weiden, al dan niet voor derden, een UBN voor paardachtigen moeten aanvragen c.q. toevoegen.

Vierde aanvraagperiode NOW opent maandag 15 februari

Maandag 15 februari om 09.00 uur opent de aanvraagtermijn voor NOW 3, tweede tijdvak. De regeling biedt een tegemoetkoming in de loonkosten over de periode januari tot en met maart 2021 voor bedrijven die meer dan 20% omzetverlies hebben ten opzichte van de jaaromzet 2019 gedeeld door vier. Bij een omzetverlies van 100% bedraagt de tegemoetkoming 85%. Voor het bepalen van de loonsom wordt juni 2020 als referentiemaand gebruikt. Is de loonsom met minder dan 10% gedaald, dan leidt dit niet tot korting. Het indienen van uw aanvraag voor deze vierde openstellingsperiode kan tot 14 maart 2021.

Registratie landbouwvoertuigen op maatschap later mogelijk

Alle landbouwvoertuigen moeten uiterlijk in 2025 een kenteken hebben. Vanaf 1 mei 2021 is er een verplichte APK-keuring voor trekkers met een maximumsnelheid van boven de 40 kilometer per uur. Voertuigen die alleen op landbouwterrein worden gereden zijn uitgezonderd. Tenaamstelling van kentekens kan momenteel nog niet op naam van een maatschap. Dit wordt binnenkort echter wel mogelijk. Wij adviseren u om te wachten met registreren als het om een maatschap gaat.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met ons op. Of bel even met uw relatiebeheerder. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: agro@vanoers.nl.

Theunis Mulders
Theunis Mulders
Directeur
Direct contact
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Ik ga akkoord met de privacyverklaring.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Theunis Mulders
Theunis Mulders | Directeur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.