Vanoers.nlAgroAgroFlits week 51

AgroFlits week 51 

Agroflits week 51

Lees hieronder het laatste agrarische nieuws.

Einde van het jaar: bepaal uw fiscale koers met onze Eindejaarstips

Wat kunt u fiscaal dit jaar nog regelen als ondernemer? Gaat u in 2020 nog investeren of kunt u dit beter uitstellen tot 2021? Zijn er voor de dga belangrijke aandachtspunten die u voor 1 januari 2021 moet regelen? Op welke zaken moet u zich als werkgever voorbereiden voor het nieuwe jaar? Wilt en kunt u nog (belastingvrij) schenken aan uw (klein)kinderen? Deze zaken en meer staan in onze Eindejaarstips 2020.

Tot 5.000 euro subsidie op een elektrische bestelbus

Overweegt u een elektrische bestelbus aan te schaffen in 2021? Dan kunt u gebruik maken van een subsidieregeling die 10% van de aanschafprijs vergoedt met een maximum van 5.000 euro. Daarnaast komt de bus ook in aanmerking voor de milieu-investeringsaftrek. De subsidie geldt zowel voor een bestelbus in eigendom als voor (financial) lease. Om voor de subsidie in aanmerking te komen moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Zo moet de actieradius minimaal 100 kilometer zijn, geldt een maximumaantal bussen per bedrijf en bij verkoop binnen drie jaar moet de subsidie (gedeeltelijk) worden terugbetaald. De subsidieregeling loopt tot en met 2025, maar het subsidiebedrag wordt ieder jaar lager.

Extra organische mest uitgereden?

Is de fosfaattoestand op uw bouwland hoog? En heeft u daarom gebruik gemaakt van de mogelijkheid om 5 kilogram fosfaat per hectare extra organische mest uit te rijden op uw percelen bouwland? Vergeet dan niet om het extra gebruik vóór 31 december 2020 door te geven aan RVO. De voorwaarden waaraan u moet voldoen kunt u nalezen op de site van RVO.

Koppel spuitlicentie en KBA-licentie los van elkaar

Heeft u een gecombineerde spuitlicentie en een licentie voor knaagdierbestrijding (KBA)? Dan kan het verstandig zijn om deze licenties los te koppelen van elkaar. De regels rondom de KBA-licentie gaan wijzigen en worden steeds strenger. Als u deze licentie niet wilt verlengen en laat verlopen, dan vervalt ook automatisch uw spuitlicentie. U kunt dit voorkomen door de licenties te ontkoppelen via Bureau Erkenningen.

Investeren rond de jaarwisseling

Gaat u op de valreep nog investeren? Houd dan rekening met de regels rondom investeringsaftrek en de Baangerelateerde Investeringskorting (BIK). Investeert u in een bedrijfsmiddel waar u (kleinschaligheids)investeringsaftrek op kunt toepassen? Houd dan rekening met het moment van aangaan van de investeringsverplichting in combinatie met de tabellen van de investeringsaftrek. Investeert u in een VAMIL-investering? Dan moet 75% van de investering nog dit jaar betaald worden. Voor toepassing van de BIK is het van belang om een gedeelte van het bedrag pas te betalen in 2021. Neem contact op met uw adviseur als u dit jaar nog investeert en de diverse investeringsaftrekken optimaal wilt benutten.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs helpen u graag verder. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: agro@vanoers.nl.

Neem contact op

  • icon
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Arno Zagers
Arno Zagers | Directielid Agro
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.