Vanoers.nlAgroAgroflits week 50

Agroflits week 50 

Agroflits week 50

Lees hieronder het laatste agrarische nieuws.

Subsidieregeling elektrische auto’s opent weer

Koopt u zakelijk of privé een elektrische auto? Bekijk dan welke subsidiemogelijkheden er zijn. Vanaf 3 januari, 9.00 uur is de SEPP-regeling weer opengesteld voor particulieren die privé een elektrische auto aanschaffen (nieuw of gebruikt). Deze subsidiepot was vorig jaar in één dag leeg, dus wees er snel bij. Zakelijke bedrijfsauto’s komen ook in 2021 nog in aanmerking voor de SEBA-regeling. Het gaat om auto’s met een maximaal gewicht van 4.250 kg. Bekijk hier de bedrijfsautolijst. Zakelijke elektrische rijders betalen vanaf 2022 16% bijtelling over de eerste 35.000 euro, daarboven geldt het reguliere tarief van 22%. In 2021 was dat 12% over de eerste 40.000 euro. Een zakelijke elektrische auto komt ook in aanmerking voor Milieu-Investeringsaftrek.

Belastingplan 2022 nu al onder politiek vergrootglas

In de Agroflits van week 40 is de wetswijziging voor de vennootschapsbelasting uit het Belastingplan 2022 beschreven. Het voorstel (dat alleen nog door de Eerste Kamer moet) is om de schijfgrens tussen het lage tarief (15%) en het hoge tarief (25% in 2021, 25,8% in 2022) te verhogen van € 245.000 in 2021 naar € 395.000 in 2022. Dit voorstel ligt nu echter onder een politiek vergrootglas. Het voorstel stuitte op Kamervragen van de PvdA en GroenLinks en zij noemden de verruiming zelfs belastingontduiking. Hierop heeft de Staatssecretaris gereageerd dat als de voorgestelde verhoging belastingontwijking in de hand werkt, de verhoging van de eerste schijf wordt teruggedraaid. Het is dus goed om na te denken over de kansen tot het benutten van de hogere eerste schijf van de vennootschapsbelasting in 2022. Mogelijk wordt de verruiming slechts een éénmalige kans.

Laatste herinnering: registreer uw landbouwvoortuig voor 31 december

Heeft u uw landbouwvoertuigen nog niet geregistreerd bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW)? Doe dit dan nog voor 31 december 2021. Alleen in 2021 kunt u nog zonder keuring registeren. De kosten per registratie zijn maximaal 18 euro. Registreert u na 31 december?

Dan zijn de kosten minimaal 140 euro en moet u uw voertuig laten keuren bij een van de 16 RDW-keuringsstations. In beginsel moeten alle tractoren, aanhangwagens, getrokken machines en zogeheten motorrijtuigen met beperkte snelheid (MMBS) worden geregistreerd bij de RDW. De categorie MMBS omvat ook zelfrijdende oogstmachines, minitrekkers, gazonmaaiers die breder zijn dan 1.30 meter, verreikers, golfkarretjes, quads en heftrucks. Voor de voorwaarden evenals voor een stappenplan van de wijze waarop u uw landbouwvoertuigen kunt laten registreren verwijzen wij u naar de website van de RDW.

Inschrijving UBO-register verplicht

Uiterlijk 27 maart 2022 dienen organisaties die zijn ingeschreven in het Handelsregister hun UBO’s door te geven aan de Kamer van Koophandel voor inschrijving in het UBO-register. Dit register draagt bij aan het voorkomen van witwassen, fraude en terrorisme. Geeft u de UBO niet tijdig door dan kan een boete volgen. Afhankelijk van uw rechtsvorm kunt u de opgave met eHerkenning of DigiD indienen. In uitzonderingsgevallen kan dit ook op papier. U dient bewijsstukken mee te sturen wie de uiteindelijke belanghebbende van uw organisatie is. Wacht niet te lang met insturen. Onze ervaring is dat er vaak aanvullende vragen worden gesteld. Heeft u hulp nodig bij de registratie? Neem contact op met uw relatiebeheerder.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met onze Agro afdeling of bel met uw relatiebeheerder. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: agro@vanoers.nl.

Theunis Mulders
Theunis Mulders
Directeur
Bekijk onze open-staande vacatures op Werken bij Van Oers.
Van Oers Agro

Bent u op zoek naar een agrarisch adviseur?

Van Oers Agro ondersteunt u om het optimale uit uw agrarische onderneming te halen. Wij zijn uw agrarisch adviseur die zelf uit de sector komt, geven u deskundig advies op maat en actueel inzicht in de financiële positie van uw bedrijf.
Meer informatie
Agroflits week 46

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Theunis Mulders
Theunis Mulders | Directeur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand e-mailadres of telefoonnummer. Zij helpen u graag verder!